VIDEO. Îmbrânceli la Catedrala Națională. Programul de vizitare, prelungit

Data actualizării: Data publicării:
imbranceli-catedrala

Au fost îmbrânceli, joi, la Catedrala Naţională, pentru că oamenii au crezut că nu mai foarte mult timp să o viziteze. Programul inițial era până astăzi la 15:00, dar Patriarhia a prelungit programul până duminică.

Actualizare 13:45. Patriarhia Română a decis să prelungească programul de vizitare până duminică.


Catedrala Mântuirii Neamului, sfinţită duminică, este în continuare centrul atenţiei credincioşilor din întrega ţară. Sute de enoriaşi care stăteau joi la coadă pentru a se închina şi a vizita edificiul nu au mai avut răbdare și au rupt gardurile jandarmilor.

Aceștia s-au îmbulzit la ușa de intrare și poartă o negociere cu jandarmii.

Astăzi este ultima zi de vizitare a lăcașului de cult, până la ora 15:00. De vineri vor fi reluate lucrările pentru ca lăcașul de cult să fie finalizat.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a declarat pentru News.ro că se încearcă facilitarea accesului oamenilor în continuare.

„Va trebui limitat azi pentru că începe pregătirea spatiului - montarea scaunelor - pentru slujba de mâine. Până la capătul zilei, va fi limitat accesul. Nu au fost incidente aşa cum s-a spus. Când sunt mulţi, oamenii se mai înghesuie. Oficial, nu avem un anunţ de prelungire. Cei din curte vor putea intra, nu îi va scoate nimeni”, a afirmat Bănescu.

Citește și VIDEO La Catedrală, ca pe stadion. Mii de credincioși s-au călcat în picioare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri