Sari la conținut
News Alert

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Fabricile de steaguri, croite pe profit

În această fabrică se lucrează la foc automat. Comenzile pentru drapelul României au început să curgă încă de acum două luni, iar clienţii mai pretenţioşi şi-au dorit să aibă de 1 Decembrie un steag din mătase. „Am avut de la persoane fizice din țară și chiar și din străinătate, din Spania sau din Germania, din Austria”, a spus Alexandrina Chelu, angajata magazinului de steaguri din Oradea.

Să faci un steag nu e treabă uşoară, spun croitoresele. „Chiar dacă s-ar spune că-s câteva cusături, nu-i așa. Croiul este foarte important, până liniezi materialul, până îl tai, coaserea propriu-zisă, curățirea de ațe, pe urmă vine călcatul”, a spus Iuliana Chelu, proprietara magazinului de steaguri din Oradea. 

Printre clienţii magazinului se numără şi domnul Aurel, de profesie taximetrist. El îşi doreşte ca de Ziua Naţională, toţi clienţii să-i admire drapelul pe care îl va monta pe maşină. Cel mai mare steag care a ieşit pe uşa firmei anul acesta măsoară zece metri şi a costat 700 de lei. Cel mai ieftin este 3 lei.