Sari la conținut

Soferul unui microbuz școlar, prins băut la volan în timp ce transporta 16 elevi. Ce alcoolemie avea bărbatul

Şoferul unui microbuz şcolar din localitatea Ghergheasa, judeţul Buzău, a fost prins băut la volan, în timp ce transporta către casă 16 elevi, având o alcoolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, scrie News.ro.

Microbuzul şcolar a fost oprit în trafic, în afara localităţii Ghergheasa, de către poliţiştii rutieri pentru un control de rutină. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o concentraţie alcoolică de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, bărbatul de 40 de ani a fost imediat coborât de la volan şi transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice.

Pe lângă dosarul penal întocmit pentru conducere sub influenţa alcoolului, bărbatul a primit şi o amendă şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

De asemenea, potrivit primarului comunei Ghergheasa, bărbatul care până acum nu a creat niciun fel de probleme va fi concediat pentru inconştienţa de care a dat dovadă punându-i în pericol pe elevi.