Soros a anunţat că donează un miliard pentru un nou lanţ de universităţi liberale. El l-a calificat pe Trump drept „narcisistul suprem”

Data actualizării: Data publicării:
European Institute For Roma Arts And Culture Opens In Berlin
FOTO: Sean Gallup/Getty Images

Filantropul George Soros a anunțat, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că urmează să doneze 1 miliard de dolari pentru a finanța o nouă rețea de universități care să promoveze valorile liberale, relatează The Guardian.

Soros a declarat că este important să investească în instituții care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia și China. Acesta a lansat un nou atac la adresa președintelui american Donald Trump, pe care l-a numit „cel mai mare narcisist”.

Soros, care a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că noua rețea de universități Open Society va începe cu Universitatea Central Europeană, fondată de acesta în 1991.

Universitatea Centrală Europeană, fondată de Soros la Budapesta, a fost forţată să părăsească ţara de premierul extremist al Ungarei, Viktor Orban. CEU s-a mutat la Viena, însă Soros spune că nu a fost suficient de puternică de una singură pentru a deveni instituţia de învăţământ de care are nevoie lumea. Acesta a declarat că este timpul ca Fundația Open Society să se implice într-un proiect ambițios și să dezvolte „o nouă rețea educațională de care are nevoie lumea”.

„OSUN (Open Society University Network) va fi unică. Va oferi o platformă internațională pentru educație și cercetare. În primă fază vom aduce mai aproape o rețea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această rețea spre alte instituții care vor să se implice și sunt calificate pentru acest lucru”, a declarat Soros, adăugând că urmează să investească un miliard de dolari în acest proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri