Video STENOGRAME. "Nu erai sub nimic! Nu trebuie să spui în viața ta așa ceva". Cum îi învăța mama lui Vlad Pascu pe prietenii lui să mintă

Data actualizării: Data publicării:
femeie insotita de un politist mascat
Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri la 2 Mai. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Mama șoferului ucigaș ar fi încercat să își folosească influența și banii pentru a mușamaliza cazul, arată stenogramele din dosarul anchetatorilor legat de tragedia de la 2 Mai. Miruna Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Din primele informații, mama lui Vlad Pascu a luat legătura cu martorii din dosar. Din dialogul interceptat reiese că femeia încearcă să îi învețe pe prietenii lui Vlad Pascu ce să spună și cum să reacționeze în fața anchetatorilor.

Mama lui Vlad Pascu a încercat atât de mult să își țină fiul în libertate, încât și ea a ajuns în spatele gratiilor. Procurorii spun că femeia a șantajat o adolescentă și i-a cerut să nu declare că băiatul ei nu consumă droguri și că nu știe nimic despre acest obicei al lui Vlad Pascu, potrivit stenogramelor obținute de Hotnews.ro.

Stenograme din dosar:

Miruna Pascu: Nu le zici nimic! Le zici că făceați și voi mișto de ceilalți cum face toată lumea pe net…nu asta făceați de fapt?

Martoră: - Aa…adică să neg filmulețele?

Miruna Pascu: Da…că poți să faci mișto, nu-i așa? Păi tu vrei să spui că voi luați nu știu ce c***?...

Martoră: Nu știu, chiar nu știu dacă să mint sau nu. Într-adevăr, în acel videoclip, dacă nu eram sub influență, nu-l făceam niciodată. Până la urmă… că na…

Miruna Pascu: Nu erai sub nimic! Nu trebuie să spui în viața ta așa ceva…draga mea, pentru că nimeni nu poate să spună după un clip.

Martoră: Cum adică?!

Miruna Pascu: Într-un clip poți să fii orice…e ca și cum ai juca teatru, da? Serios vorbesc, ia-ți un avocat dacă vrei să mergi pe ideile astea, pentru că iți repet, nu există o declarație a nimănui, decât doar dacă vrei tu să declari, și după o poză pe internet nimeni nu te poate învinui de nimic…nu există probă toxicologică, nu există nimic, înțelegi sau nu înțelegi?

Avocat: Sunt momente dramatice. Toată familia e în dosar

Adrian Bendeac, avocatul Mirunei Pascu: Am formulat contestație orală în fața instanței. Nimeni nu își dorește să treacă prin aceste momente, sunt dramatice. Toată familia e în dosar. Fostul soț este sub imperiul unei măsuri preventive a controlului judiciar, Vlad Pascu este arestat de asemenea. Miruna Pascu arestată de asemenea. Mai au un copil minor care a rămas singur acasă.

Toată familia este vizată acum de anchete. Vlad Pascu și părinții lui au în total 5 dosare penale, iar singurul care nu a ajuns în arest este tatăl băiatului. Într-o conversație interceptată de procurori, mama băiatului sugerează că totul s-a întâmplat din vina tatălui.

Stenograme din dosar:

Vlad Pascu: În taică-miu nu am așa o bază.

Miruna Pascu: Nu ai cum să ai nicio bază, pui. Și dacă te gândeai la chestia asta, că n-ai cum să ai nicio bază, de acum măcar trei ani de zile, erai bine de tot acum. Dar, asta e. Facem ce putem. Și eu, totuși am speranțe. Ți-am zis. Adică, cum să spun? Nu vreau să trăiesc cu speranța că… Cu ideea că, gata, s-a terminat tot. Cel puțin, gândește-te, că din punctul meu de vedere eu sunt cea care voi fi bătrână. Nu tu. Tu vei fi un băiat tânăr, o lecție de viață foarte amară. Dar, pe care ți-ai luat-o, că ți-ai căutat-o cumva. Și nu ai înțeles de vorbă deloc. Și după asta, poți să-ți duci viața mai departe liniștit, ți-am zis.

Tatăl lui Vlad Pascu este vizat în continuare de două dosare penale. Unul deschis pentru că nu și-a depozitat muniția conform legii, iar cealaltă anchetă a început după ce bărbatul a lovit cu scuterul mai mulți jurnaliști aflați în fața sediului DIICOT.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri