Video Strat de zăpadă de o jumătate de metru la Rânca după o zi de ninsoare. Se deszăpezește continuu

Data publicării:
utilaje la ranca
Drumarii lucrează continuu pentru deszăpezirea drumului spre stațiunea Rânca. Foto: Captura Video

Stratul de zăpadă viscolită depășește 45 de centimetri în stațiunea montană Rânca. Șase utilaje și o autofreză se luptă cu ninsoarea care de 24 de ore cade fără oprire, au informat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. Autoritățile atenționează șoferii să circule cu atenție sporită întrucât vizibilitatea este redusă din cauza viscolului.

Potrivit DRDP Craiova, până în prezent nu au fost înregistrate evenimente în trafic, însă pot apărea din cauza vizibilităţii scăzute cauzată de rafalele de vânt foarte puternice.

"Acţionăm în special în zona de creastă a DN 76C deoarece vizibilitatea este destul de scăzută din cauza rafalelor de vânt, viscoleşte puternic. (...) Ninge de seara trecută destul de abundent, stratul de zăpadă măsoară în decor undeva la 40-45 de centimetri, iar în zonele unde viscoleşte depăşeşte chiar şi un metru. Obligatoriu (pentru autovehicule n.red.) cauciucuri de iarnă, obligatoriu lanţuri antiderapante şi o lopată pentru zăpadă. Se anunţă ninsori până în jurul orei 19,00", a transmis Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova.

El a adăugat că pe carosabil stratul de zăpadă este de 1-2 centimetri, dar nu ridică probleme în desfăşurarea traficului rutier.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri