Surse: Cum s-a înființat un nou post de vicepreședinte al CNAS pentru a avea liberalii ce funcții să împartă

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban discuta cu florin citu
Foto: Agerpres.

La finalul lunii februarie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede înființarea unui nou post de vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Potrivit expunerii de motive, crearea unui nou post de vicepreședinte este necesară pentru „eficientizarea, asumarea și responsabilizarea actului managerial”. În realitate, surse politice susțin că motivul ar fi negocierile politice din PNL și împărțirea funcțiilor.

După ce premierul Florin Cîțu a anunțat în reptate rânduri că intenționează să reducă numărul membrilor din Consiliile de Administrație, din cauza neînțelegerilor din PNL privind numirea unui vicepreședinte al CNAS, s-a decis înființarea unui nou post. 

Întrebat despre situația contradictorie în care premierul anunță reducerea numărului de posturi în CA și înființarea unei noi funcții la nivelul CNAS, președintele PNL Ludovic Orban a declarat că „fiecare consiliu de administrație trebuie tratat în mod distinct.”

Premierul Florin CÎțu susține că a fost o propunere venită de la CNAS: „Este propunerea CNAS, cred că este justificată prin reformele pe care vor să le facă în acest sector.”

Pentru postul de vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate era anunțat încă din luna februarie Gheorghe Domșa, director de peste 20 de ani al Casei de Asigurări de Sănătate Arad. Domșa este susținut de liderul PNL Gheorghe Falcă, cel care chiar anunța pe pagina sa de Facebook „numirea” lui Domșa, căruia îi ura succes. 

În presa locală din Arad, Domșa a fost, de asemenea, promovat ca viitorul vicepreședinte al CNAS. Singura problemă, CNAS avea un singur post de vicepreșdinte, post pe care a revenit Adela Cojan, după numirea făcută de USR PLUS a lui Adrian Gheorghe la șefia CNAS.

Adela Cojan face parte din grupul de la Sibiu, fiind susținută de Raluca Turcan. De altfel, Cojan a fost adusă la București de fostul ministru al Sănătății, Victor Costache. Aceasta a fost numită de în noiembrie 2019 de premierul Ludovic Orban la șefia CNAS. Înainte de a fi preşedinte al CNAS, Adela Cojan a fost director executiv la spitalul privat din Sibiu de unde a plecat şi fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache.

Acum, potrivit organigramei CNAS, după numirea în funcția de președinte a lui Adrian Gheorghe, Adela Cojan este vicepreședinte al instituției.

Surse liberale au confirmat pentru Digi24.ro că este doar o chestiune de zile până va fi oficializată numirea lui Gheorghe Domșa.

Ce prevede Ordonanța adoptată de Guvern:

„Consiliul de administrație are doi vicepreședinți aleși de consiliul de administrație prin vot secret. Vicepreședinții consiliului de administrație sunt și vicepreședinții CNAS.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
Digi FM
De ce Monica Gabor nu a venit în România cu Irina Columbeanu, fiica ei. Sora ei, Ramona, a dat-o de gol...
Pro FM
Bebe Rexha, o nouă ieșire nervoasă, în timpul unui concert: „Nu te juca cu mine” Ce a scos-o din minți pe...
Film Now
Julia Roberts, fotografie inedită cu soțul ei, la aniversarea a 22 de ani de căsnicie. Fanii: „Dragostea...
Adevarul
Reacția Wizz Air, după ce zeci de români din Barcelona s-au trezit cu zborul spre casă anulat și nu au primit...
Newsweek
Berea fără alcool care te poate lăsa fără permis. Producătorul a retras-o imediat de la vânzare
Digi FM
Cât a fost darul la nunta lui Ianis Hagi. Iancu Guda, care a participat la eveniment, dezvăluiri neașteptate...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Johnny Depp are o nouă relație, la doi ani de la procesul intentat lui Amber Heard. Cine este femeia care l-a...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...