Trei traficanți de țigări s-au întors înot în Ucraina după ce s-au întâlnit cu polițiștii de frontieră pe malul Tisei

Data publicării:
traficanti de tigari
Sursa foto: Politia de Frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ieri, trei bărbați care scoteau din apa râului Tisa colete cu țigări de contrabandă, urmând să le încarce într-o mașină. La vederea oamenilor legii, cei trei bărbați au luat-o la fugă și au sărit în apă, întorcându-se înot în Ucraina, informează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. În jurul orei 05.25, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Remeți, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat baxurile și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea acestora, oamenii legii au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată suspecții nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.

Ulterior, au fost anunțate şi autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului, au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, iar în imediata apropiere a acestora și un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România. S-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu țigările la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.249 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 96.500 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 24.650 lei a fost indisponibilizat.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri