Un băiat de 17 ani a rămas fără un picior după ce a încercat să sară un gard. Familia face apel la populaţie să doneze sânge

Data actualizării: Data publicării:
adolescent picior amputat
Lui Denis i-a fost amputat un picior după ce o bucată de fier beton i-a străpuns şi secţionat artera femurală. Foto: Facebook

Un adolescent de 17 ani dintr-o comună din judeţul Buzău a rămas fără un picior după ce a încercat să sară peste un gard. Denis se juca vineri seară alături de alţi copii pe uliţa din sat cu o minge care a sărit în curtea şcolii. El a încercat să sară gardul să o recupereze, moment în care o bucată de fier beton i-a străpuns piciorul, secţionându-i artera femurală şi vena iliacă. Familia face apel la populaţie să doneze sânge, transmite News.ro.

Primul ajutor i-a fost acordat de Elena Putinică o asistentă de la UPU care locuieşte în zonă şi pe care copii au chemat-o când băiatul de 17 ani a leşinat din cauza cantităţii mari de sânge pierdut.

O ambulanţă l-a preluat ulterior şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău unde medicii l-au băgat pe transfuzii, fiind transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Adolescentului i-a fost amputat piciorul, iar starea sa este în continuare critică, el având nevoie de cât mai mult sânge pentru a putea trăi.

Astfel, familia şi prietenii s-au mobilizat şi au lansat zeci de apeluri pe reţelele sociale în care fac apel la cei care îl pot ajuta pe Denis să doneze sânge, însă şi cei care au răspuns apelului s-au lovit de faptul că centrele de transfuzii sunt închise pe perioada week-end-ului.

„Verisorul meu, Denis Gabriel Porumb, are nevoie de donatori de sânge pentru transfuzii. A suferit un accident şi este acum la Spitatul Floreasca din Bucureşti. Va rugam din suflet, pentru cine doreşte sa meargă la orice centru de donare sa doneze sange pentru el. Important sa specificaţi numele lui şi spitalul unde este internat. Va rog din suflet, sa distribuiţi masiv acest mesaj. Din ce am înţeles la Buzău, abia luni dimineaţa au deschis la centrul de donare. Va mulţumim!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de către verişoara lui Denis.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri