Un bărbat fugit din Afganistan de frica talibanilor a fost împușcat mortal în SUA

Data publicării:
Nasrat Ahmad Yar, în vârstă de 31 de ani
Ahmad Yar a lucrat alături de Forțele Speciale ale armatei SUA ca traducător. Foto: Captură Twitter

Un tânăr de 31 de ani, care a fugit din Afganistan în America, după ce talibanii au preluat din nou puterea, în 2021, a fost împușcat mortal luni dimineața în Washington, în timp ce lucra o tură suplimentară ca șofer de taxi, relatează CNN.

Nasrat Ahmad Yar, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit luni, după miezul nopții, împușcat în vehiculul său de către polițiști, potrivit unui comunicat de presă. A fost dus la spital și a murit. Poliția caută acum vinovații, au declarat autoritățile și o organizație de caritate.

Ahmad Yar a lucrat alături de Forțele Speciale ale armatei SUA ca traducător timp de un deceniu, înainte de prăbușirea guvernului afgan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Patru persoane au fugit de la fața locului la scurt timp după ce a fost împușcat, arată videoclipul difuzat de poliție. Nu au fost identificați suspecți până în acest moment. Poliția oferă o recompensă de până la 25.000 de dolari pentru informațiile care duc la arestarea vinovaților, se mai arată în comunicatul transmis de autorități.

Ahmad Yar și-a adus familia în SUA în 2021, după căderea guvernului afgan, precizează sursa citată. El locuia în Alexandria, Virginia, și își întreținea soția și cei patru copii, cu vârste cuprinse între 15 luni și 13 ani, a transmis poliția.

„Inimile noastre sunt alături de cei dragi domnului Nasrat”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al companiei de taxi unde lucra Ahmad Yar. „Ne-am adresat familiei lui pentru a ne oferi sprijinul și suntem în contact cu forțele de ordine pentru a ajuta cu investigația”, a mai spus acesta.

 

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri