Un deținut din Vâlcea a dat statul român în judecată și cere daune de 50.000 de lei pentru abuz

Data publicării:
barbat cu mainile pe gratiile inchisorii
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un deținut din Vâlcea a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor pentru abuz. Bărbatul, care este condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cere 50.000 de lei în instanță. Individul spune că a fost victima unui abuz atunci când a fost mutat din închisoarea de la Târgu Jiu la Aiud. Între timp, s-a întors în județul Vâlcea, însă procesul său continuă, scrie Alba24.

Bărbatul, de loc din Bălșoara, județul Vâlcea, a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Inițial, a fost închis în Penitenciarul Târgu Jiu.

Din cauza supraaglomerării, dar și a unor lucrări de renovare, bărbatul și alți 39 de deținuți au fost mutați la Aiud. Individul a considerat că s-a produs un abuz împotriva sa, așa că s-a adresat instanței și a dat în judecată Administrația Națională a Penitenciarelor.  A invocat mutarea împotriva voinței lui, dar și distanța mare de casă și, implicit, de familie și a cerut daune de 50.000 de lei.

Pentru că între momentul depunerii cererii și până la intrarea procesului pe rolul instanței de judecată, bărbatul a fost relocat la Penitenciarul din Târgu Jiu,  Curtea de Apel Alba Iulia a considerat că nu mai are competență pentru a judeca cauza. Drept urmare, zilele trecute, magistrații din Alba au declinat cauza bărbatului în care cere daune de 50.000 de lei către o altă instanță, aflată în proximitatea penitenciarului la care acesta este închis în prezent. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri