Un dezvoltator imobiliar din Cluj a construit ilegal apartamente în loc de parcări în subsolul unui bloc. Emil Boc: E crimă urbanistică

Data actualizării: Data publicării:
Gard prin care se văd geamuri de la subsolul unui bloc
Un dezvoltator imobiliar a construit ilegal apartamente în loc de parcări la subsolul unui bloc din Cluj-Napoca, în urmă cu cinci ani. Foto: Captură Digi24

Scandal imobiliar la Cluj-Napoca după ce un dezvoltator imobiliar a construit ilegal apartamente în loc de parcări la subsolul unui bloc, în urmă cu cinci ani. Primăria l-a dat în judecată, iar instanța s-a pronunțat definitiv – locuințele trebuie demolate în termen de 45 de zile. Primarul Clujului, Emil Boc a calificat situația drept „o crimă urbanistică”.

În orașul cu cea mai scumpă piața imobiliară din România, Cluj-Napoca, ilegalitățile și-au făcut și ele loc – pentru  a se îmbogăți ușor, o firmă de construcții a construit, fără autorizație, apartamente în loc de locuri de parcare.

Subsolul celor două locuri lipite a fost transformat în spațiu locuibil. În loc să facă locuri de parcare, dezvoltatorul a construit apartamente cu coșuri de evacuare pentru centrale termice. Încă de la început, apartamentele au fost închiriate direct de către dezvoltator. La un apartament cu două camere, prețul pornește de la 400 de euro pe lună, în timp ce locul de parcare achitat o singură dată este 6.000 de euro.

„Pur și simplu și-au bătut joc de o lucrare autorizată, care după ce a avut recepția făcută, au luat 20 de locuri de parcare sau mai multe și le-au transformat în apartamente. Crimă urbanistică, doar de dragul de a pune niște bani în plus în buzunar”, a spus primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca a dat firma în judecată, iar dezvoltatorul a fost amendat cu 50.000 de lei în 2017. De curând a venit și sentința definitivă – are la dispoziție 45 de zile să desființeze tot ce s-a făcut fără autorizație, iar dacă în 45 de zile nu face acest lucru, primăria, pe cheltuiala sa, va demola tot ce a construit ilegal.

Între timp, firma și-a făcut filială și la Timișoara. Nu a putut fi, însă, contactată pentru un punct de vedere legat de situația problematică din Cluj-Napoca.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri