Video Un document top secret despre vizita lui Biden în Irlanda de Nord a fost găsit pe stradă în Belfast

Data actualizării: Data publicării:
document secret
Un document top secret despre vizita lui Biden în Irlanda de Nord a fost găsit pe stradă în Belfast. Captură Twitter

Un document confidențial despre vizita lui Joe Biden în Irlanda de Nord, în care este menționat, printre altele, traseul președintelui american, a fost găsit pe străzile din Belfast, susține jurnalistul BBC Stephen Nolan. 

Vizita președintelui Joe Biden marchează 25 de ani de la semnarea Acordului din Vinerea Mare, tratatul care a adus pace în Irlanda de Nord după decenii de conflicte între armata britanică și unioniști, pe de-o parte, și teroriști irlandezi republicani de cealaltă parte.

Biden a ajuns marți seara la Belfast, unde a fost întâmpinat de premierul Rishi Sunak. O mare parte a orașului a fost izolată și mii de polițiști au fost trimiși din toată Marea Britanie pentru a securiza zona, însă aparent nu a fost suficient, susține jurnalistul BBC Stephen Nolan.

Acesta a dezvăluit miercuri, într-o postare pe Twitter, că pe străzile din Belfast a fost găsit un document confidențial privind vizita lui Joe Biden, în care sunt menționate multe informații confidențiale. Documentul detaliază în special desfășurarea forțelor de poliție pe străzile capitalei, dar și mai grav, itinerarul precis al lui Joe Biden, numele agenților dislocați pentru securizarea zonei, precum și adresa și numărul de telefon al Poliției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Serviciul Irlandei de Nord (PSNI) a confirmat că a avut loc o breșă de securitate în jurul vizitei președintelui SUA, precizând că „a fost începută o anchetă”. „Luăm foarte în serios siguranța demnitarilor străini, a membrilor publicului și a ofițerilor noștri și vom lua măsurile adecvate”, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Daily Express.

Joe Biden a ajuns în Irlanda

Între timp, Joe Biden a ajuns în Irlanda, după ce a vizitat Irlanda de Nord. Președintele american merge astăzi pe urmele strămoșilor irlandezi și va vizita satul natal al unuia dintre stră-stră-bunicii săi. 

Preşedintele Biden urmează să se întâlnească joi cu premierul irlandez Leo Varadkar şi cu preşedintele Michael D. Higgins. El se va adresa, de asemenea, parlamentarilor irlandezi. În ultima parte a vizitei, Joe Biden se va deplasa la Ballina, de unde unde provine o altă ramură a strămoşilor săi irlandezi, şi va ţine un discurs în afara catedralei din acest oraş situat în vestul Irlandei.

Prin această vizită în provincia britanică afectată de decenii însângerate, preşedintele Joe Biden semnalează atenţia pe care o acordă procesului de pace şi, mai nou, tensiunilor politice care agită Irlanda de Nord. Prioritatea sa va fi „menţinerea păcii”, a declarat Joe Biden înainte de a decola de la Washington la bordul Air Force One.

 

 

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri