Un italian a rămas fără mașina de lux la intrarea în România. Ce au descoperit autoritățile

Data publicării:
masina confiscata la vama
Sursă foto: Poliția de Frontieră

Polițiștii de la Punctul de trecere a Frontierei Albița au confiscat un autoturism marca Jaguar în valoare de 200.000 de lei, an fabricație 2019, care figura în bazele de date ca fiind căutat de autoritățile din Italia, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

masina confiscata la vama3
masina confiscata la vama3

Șoferul mașinii era un cetățean italian în vârstă de 47 de ani. „Existând suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în data 11.01.2020”, potrivit sursei citate.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul de la o firmă de specialitate din Italia şi că de la acea dată a folosit autovehiculul pentru a circula în mai multe ţări, inclusiv în Republica Moldova, neştiind că nu îi este permis acest lucru. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de  200.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri