Video Un jurnalist a fost lovit la protestul antivacciniștilor AUR din fața Ministerului Sănătății. Agresorul a fost ridicat de jandarmi

Data publicării:
protest aur
Protest al antivacciniștilor AUR în fața Ministerului Sănătății. Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Un jurnalist a fost lovit de un bărbat în timpul protestului organizat joi de AUR la Ministerul Sănătăţii împotriva „vaccinării obligatorii”, a declarat la Digi24 Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.  Agresorul a fost extras de jandarmi din mulţime şi dus la o secţie de Poliţie, unde i se va întocmi dosar penal.

 

„Au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancționare.  Și a fost extras din mulțime și condus la secția de Poliție un bărbat care se presupune că a lovit un reprezentant al mass-media. Împotriva bărbatului fiind întocmite acte de sesizare în vederea săvârșirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București Alexandru Iacob.

Câteva sute de oameni protestează joi în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, susţinând că se opun „vaccinării obligatorii”.

Un bărbat, cunoscut ca „stegarul dac”, s-a urcat pe faţada Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţi ai AUR au îndemnat participanţii să blocheze accesul în Ministerul Sănătăţii, încercând ulterior să pătrundă în interiorul clădirii, însă au fost împiedicaţi de jandarmi.

Jandarmeria transmite că a identificat mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancţionare.

Membri, parlamentari şi simpatizanţi ai AUR protestează joi, în faţa Ministerului Sănătăţii, faţă de proiectul de lege prin care „se încearcă introducerea vaccinării obligatorii”, au cerut demisia ministrului Alexandru Rafila şi au solicitat retragerea din dezbatere publică a Strategiei Naţionale de Vaccinare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri