Un militar român și-a pierdut cunoștința în Afganistan. Este pregătit pentru transfer în Germania, pentru îngrijiri medicale

Data actualizării: Data publicării:
soldat roman kandahar

Un militar român aflat în misiune în Afganistan a suferit o ruptură de anevrism cerebral și va fi transferat către Germania pentru îngrijiri medicale, anunță Ministerul Apărării Naționale.

El a acuzat dureri de cap și stare de amețeală, miercuri, în timp ce deplasa în baza aeriană din Kandahar. Bărbatul a mers la infirmeria batalionului și și-a pierdut ulterior cunoștința. A fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar.

În urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul acestei nopți, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.

MApN anunță că este vorba despre plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în Afganistan cu Batalionul Protecția Forței „Viperele Negre”. Conducerea Ministerului Apărării Naționale dă asigurări că este informată permanent despre starea de sănătate a militarului.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri