Un nou accident feroviar în Roșiori Nord, în aceeași stație unde în martie un tren de călători a lovit un marfar

Data actualizării: Data publicării:
locomotiva deraiata
Un nou accident feroviar în Roșiori Nord, în aceeași stație unde în martie un tren de călători a lovit un marfar. FOTO: captură Digi24

Un nou accident feroviar s-a produs miercuri la Roșiori Nord, în aceeași stație unde în urmă cu trei luni și jumătate un tren de călători a lovit un tren de marfă încărcat cu mașini. 

Accidentul din stația Roșiori Nord s-a produs miercuri, în jurul orei 11:00.

CFR Călători a comunicat că, din primele cercetări s-a constatat că o locomotivă izolată a CFR Călători efectua o manevră de regarare și a lovit o altă locomotivă a unui operator feroviar privat.

În urma impactului, locomotiva operatorului privat a fost împinsă pe linie și a deraiat.

Personalul feroviar nu a fost rănit, transmite CFR.

Circulația trenurilor în zonă nu este afectată.  

Pentru analizarea cauzelor producerii acestui incident s-a constituit o comisie de cercetare formată din autorități legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă.  

În stația Roșiori Nord, în 13 martie, un tren de călători a lovit un tren de marfă încărcat cu mașini. Patru persoane au ajuns atunci la spital. 

La scurt timp după tamponare, atât CFR Călători cât și CFR Infrastructură au negat inițial că ar fi existat un impact. Abia după zeci de ore de la accident, autoritățile au dat declarații, dar unele contradictorii. Bâlbele s-au ținut lanț. Cei doi mecanici de locomotivă au fost audiați, iar anchetatorii au deschis dosar penal pentru distrugere si vătămare corporală din culpă. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri