14 oameni au murit pentru că mecanicii de tren se uitau la cricket pe telefon. Anchetă după tragedia feroviară din octombrie, din India

Data publicării:
savatori la locul accidentului de tren din india, in octombrie 2023
Două trenuri s-au ciocnit în India în octombrie 2023 și 14 oameni au murit pentru că mecanicii se uitau la cricket pe telefon și au ratat semnalul. FOTO: Profimedia Images

Două trenuri s-au ciocnit în India în octombrie 2023 și 14 oameni au murit pentru că mecanicii se uitau la cricket pe telefon și au ratat semnalul, a declarat ministrul căilor ferate din India, scrie The Guardian.

Tragedia feroviară s-a produs în statul Andhra Pradesh, în timpul partidei dintre India și Anglia din cadrul Cupei Mondiale.

„Cazul din Andhra Pradesh s-a întâmplat deoarece atât mecanicul principal, cât și secundul lui au fost distrași de meciul de cricket. Vom instala sisteme care pot detecta orice astfel de distragere a atenției și să ne asigurăm că mecanicii de tren și asistenți lor sunt concentrați pe conducerea trenului”, a spus Ashwini Vaishnaw, potrivit agenției de presă Press Trust of India.

Sute de milioane de fani de cricket din India au urmărit transmisiunea în direct a meciului, pe care gazdele l-au câștigat.

India are una dintre cele mai mari rețele feroviare din lume. De-a lungul anilor, în țară au avut loc mai multe dezastre feroviare. Cel mai grav a avut loc în 1981, când un tren a deraiat în timp ce traversa un pod în statul Bihar, ucigând aproximativ 800 de persoane. În iunie 2023, o coliziune între trei trenuri a ucis aproape 300 de persoane în statul Odisha.

India a făcut investiții uriașe pentru a moderniza rețeaua cu stații moderne și sisteme de semnalizare electronică.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri