Un ornament din beton s-a desprins de la etajul șase al Spitalului Judeţean din Brăila şi a căzut peste o copertină

Data actualizării: Data publicării:
spitalul judetean din braila
Un ornament din beton s-a desprins de la etajul șase al Spitalului Judeţean din Brăila şi a căzut peste o copertină. FOTO: spitalbraila.ro

Un ornament din beton s-a desprins de la etajul șase al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Brăila. În urma acestui incident, președintele Consiliului Județean a cerut ca toate clădirile din Brăila care funcţionează ca instituţii spitaliceşti să fie verificate şi expertizate.

"Un eveniment nefericit a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila. Un ornament din beton s-a desprins de la etajul VI şi a căzut peste o copertină. Nu s-au înregistrat victime, din fericire.

Aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple, iar în sensul acesta Consiliul Judeţean Brăila a accesat peste 38 milioane lei, din care 15 milioane lei reprezintă fonduri europene pentru reabilitarea corpului A al Spitalului. Proiectul este în licitaţie.

Am cerut astăzi ca toate clădirile care funcţionează ca instituţii spitaliceşti să fie verificate şi expertizate pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete!', a transmis preşedintele Consiliului Judeţean BrăilaFrancisk Chiriac, citat de Agerpres.

Potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, clădirea din care s-a desprins bucata de ornament din beton este foarte veche.

"O bucată de ornament s-a desprins de pe faţada clădirii şi a căzut pe o copertină, în zona unde este rampa veche a spitalului. Clădirea este foarte veche. Bucata care s-a desprins este un ornament foarte vechi, arată ca o grindă în relief. Nu a rănit pe nimeni, nu sunt probleme deosebite", a declarat Delia Râşnoveanu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col Ştefan Stoian, a declarat că evenimentul a fost sesizat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a acţionat cu autoscara de intervenţie a ISU Brăila.

"S-a făcut sesizare în legătură cu faptul că un ornament de tencuială a căzut de la o fereastră a Spitalului Judeţean, aflată la etajul VI. S-a acţionat cu autoscara, pentru că doar altfel se putea ajunge la etajul VI şi au fost verificate toate ornamentele, pentru a nu mai exista şi altele în pericol să cadă. Cele care au fost găsite, au fost detaşate. Nu au fost înregistrate victime, doar pagube materiale minore", a declarat Ştefan Stoian.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri