Reacția unui polițist, după ce a aflat cât câștigă un infirmier: Să ne luăm mopuri și găleți

Data actualizării: Data publicării:
politist
Foto: facebook/Bogdan Bănică

„Să ne luăm găleţi, mopuri şi să ne punem uniforma de poliţist în cui!”. Sunt cuvintele unui poliţist din Suceava, care se gândeşte să-şi schimbe meseria, revoltat de faptul că un poliţist cu 10 - 15 ani vechime câştigă mai puţin decât un infirmier debutant.

Bogdan Bănică, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România, a publicat pe pagina sa de Facebook fluturaşul de salariu al unui infiermier, pentru a-şi susţine spusele.

Poliţistul este nemulţumit şi de legea recursului compensatoriu - degeaba ne chinuim noi să probăm activitatea infracţională, spune omul legii, dacă acesta este pus în libertate.

Bogdan Bănică, poliţist şi lider de sindicat: „Să ne luăm găleți, mopuri și să ne încadrăm la spital! Am văzut cu toții negru pe alb cât câștigă un agent de poliție cu 10 ani vechime, aproximativ 3.100 de lei, atâta timp cât un infirmier debutant are un venit de aproximativ 3.500 de lei.

Şi legislația mult prea permisivă este o mare problemă cu care ne confruntăm... Având în vedere și legea recursului compensatoriu... ne lovim de o bătaie de joc față de munca noastră, a polițiștilor. Degeaba noi ne chinuim să probăm activitatea infracțională a unui autor dacă acesta este pus în libertate și pur și simplu ne râde în nas atât nouă, cât și eventualelor victime”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri