Un primar din Giurgiu este acuzat că a trimis acasă copiii dintr-o tabără plătită din fonduri europene ca să stea el acolo

Data publicării:
gramezi de monezi cu steagul ue transparent
Fonduri europene. Foto: Getty Images

Un primar din Giurgiu a petrecut trei zile și trei nopți la o pensiune unde ar fi trebuit să fie elevii de la școala din localitate. Totul era plătit din fonduri europene și elevii din comună ar fi trebuit să se bucure de o tabără de vară, la Gorj, pentru șapte zile. Primarul a decis să reducă la jumătatea perioada elevilor și s-a dus cu mai mulți angajați din localitate în vacanță.

În acest dosar au fost trimiști în judecată primarul comunei Vedea, viceprimarul, directorul școlii din localitate și un angajat din primărie.

Potrivit anchetatorilor, școala a obținut fonduri europene pentru o tabără de vară în județul Gorj, în stațiunea Rânca, pentru elevii din localitate. Elevii ar fi trebuit să plece în tabără în 2019, dar din cauza pandemiei, totul s-a amânat pentru 2021.

La Rânca au ajuns 45 de elevi și profesorii acestora. Dar, deși erau plătite 6 nopți de cazare, după 4 zile elevii au fost anunțați că trebuie să elibereze pensiunea. La scurt timp, acolo au ajuns primarul, viceprimarul și directorul școlii, care au petrecut acolo 3 nopți.

În documentele oficiale scrie însă că elevii au petrecut toate cele 6 nopți programate în tabără.

Prejudiciul în acest caz este de peste 53.000 de lei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri