Blocuri din București fără apă caldă. ELCEN: Nu a fost o avarie, au fost făcute reparații

Data actualizării: Data publicării:
lipsa-apa-robinet
Foto: Apă Canal Galați

Un cazan cu apă caldă s-a spart la CET Grozăvești, iar peste 1.000 de blocuri din București au rămas fără încălzire și apă caldă. Avaria afectează zone din sectoarele 1 și 5. Potrivit unui comunicat al ELCEN, nu a fost vorba despre o avarie, ci despre o reparație planificată a unei „spărturi minore” la un cazan.

ACTUALIZARE: La CET Grozăvești nu a avut loc nicio explozie si nu s-a produs recent nicio avarie, arată ELCEN într-un comunicat.

Ieri, 25 octombrie, ELCEN a informat opinia publică pe pagina sa oficială de Facebook cu privire la o intervenție programată pentru remedierea unei spărturi minore la un cazan de apă fierbinte. Acest tip de reparații se execută cu regularitate si fac parte din lucrările de mentenanță necesare pentru menținerea echipamentelor într-o stare de funcționare corespunzătoare și pregătirea acestora pentru sezonul rece”, potrivit comunicatului.

Având în vedere ca ieri, 25 octombrie, a fost o zi în care s-au întrunit toate condițiile pentru a fi executată reparația (temperaturi meteo ridicate pe timpul zilei și consum redus), a fost programată intervenția în vederea remedierii spărturii, ținându-se cont ca efectele acestei intervenții să aibă impact minor asupra consumatorilor”, se mai arată în comunicat.

În paralel cu acțiunea de reparație din CET Grozăvești, ELCEN a luat imediat toate măsurile pentru ca sarcina termică de pe CET Grozăvești sa fie preluată de CET București Vest. Astfel, a fost pus rapid în funcțiune (încă din cursul dimineții zilei de ieri) un CAF (cazan de apă fierbinte) la CET București Vest ce a preluat sarcina termică de pe CET Grozăvești. În consecință, impactul reparației minore din CET

Grozăvești asupra consumatorilor a fost aproape nul și a durat aprox. 3 ore”, mai spune ELCEN.

Avaria afectează, practic, un sfert din blocurile din Capitală. Au rămas fără apă caldă peste 930 de blocuri din sectorul 5 și 168 de blocuri din sectorul 1.

Potrivit Termoenergetica, reparațiile se vor termina în jurul orei 23.30, în această seară.

În plus, temperatura apei livrate de CET Grozăvești este cu 10 grade mai mică decât în mod normal.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri