Un șofer din Suceava a fost reținut, după ce a ambalat motorul mașinii până când aceasta a luat foc. Era beat și avea permisul anulat

Data publicării:
incendiu autoturismul pompierii sting flacarile
Cauza incendiului, spun pompierii, a fost efectul termic provenit de la toba de eșapament a autoturismului. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un șofer din Suceava a ajuns după gratii, după ce, beat fiind, a ambalat motorul mașinii până când autoturismul a luat foc. După ce pompierii au stins incendiul, polițiștii au descoperit că bărbatul de la volan avea și permisul anulat. Pentru că nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, șoferul a fost dus la spital. Buletinul de analiză toxicologică a rezultat o alcoolemie de 2,78 g/l alcool pur în sânge, scrie Obiectiv de Suceava.

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 19:10, pe raza comunei Udești, județul Suceava. Un localnic a sunat la 112 și a anunțat că o mașină a luat foc pe un drum comunal.

Apelantul le-a spus polițiștilor și că de vină ar fi fost chiar șoferul, care a accelerat exagerat motorul autoturismului, până când întreaga mașină a fost cuprinsă de flăcări.

Pompierii ajunși de urgență au stins incendiul. Ulterior, au stabilit ca sursă de aprindere efectul termic provenit de la toba de eșapament a autoturismului, acesta fiind distrus în totalitate.

În paralel, polițiștii l-au legitimat pe șofer, un bărbat de 57 de ani din comună. Așa au aflat că permisul lui de conducere este anulat. În plus, acesta era atât de beat, încât nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. A fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar în urma analizelor a rezultat o alcoolemie de 2,78 g/l alcool pur în sânge.

Pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. El a fost încarcerat în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Suceava.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri