Un tren Suceava–București a ratat oprirea într-o stație din cauza șinelor alunecoase. A ajuns la destinație cu 130 de minute mai târziu

Data actualizării: Data publicării:
Tren CFR în mers
Tren CFR: Facebook / CFR

Un tren care circula pe ruta Suceava-București a avut o întârziere de 130 minute după ce mecanicul nu a putut opri în prima stație, Verești, din cauza șinelor uleioase, scrie Monitorul de Suceava.

Incidentul a avut loc vineri. Trenul IR 1752 Suceava – București Nord a plecat din Suceava cu puțin înainte de ora 9.00, însă garnitura pur și simplu nu a oprit în stația Verești, unde era așteptat de mai mulți călători. Mecanicul a oprit abia la un pasaj de după stația Verești. Trenul a revenit ulterior spre Verești, însă după ce i s-a schimbat locomotiva și s-a demarat o anchetă.

De asemenea, s-au făcut verificări și la sistemele de frânare ale vagoanelor.

Toate astea au făcut ca trenul să stea în zona Verești aproape două ore.

La câteva ore de la incident, CFR Călători a dat un comunicat de presă în care a lămurit în parte incidentul. Se pare că mecanicul nu a putut opri trenul în stație din cauza liniei care a devenit alunecoase după niște scurgeri de rapiță dintr-un marfar care a staționat în zonă în noaptea precedentă.

”Referitor la situația înregistrată astăzi, 8 septembrie 2023, în stația Verești, la trenul IR 1752 Suceava Nord – București Nord, precizăm că motivele producerii acesteia nu sunt generate de CFR Călători. În fapt, situația a fost generată de o indisponibilitate a infrastructurii cauzată de scurgerea de ulei pe șină din vagoanele unui tren privat de transport marfă. Menționăm că pasagerii și echipajul trenului au fost permanent în siguranță. Trenul a plecat din stația Verești în condiții de siguranță, cu o întârziere de 110 minute”, a transmis CFR Călători.

Conform infofer.ro, trenul IR 1952 Suceava - București Nord a plecat cu o întârziere de 109 minute din Verești și a ajuns la 120 de minute întârziere în stația Pașcani. Pe parcurs trenul a acumulat o întârziere de 130 de minute.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri