Un ucrainean care trecuse granița ilegal a murit înghețat pe munte după ce alți doi ucraineni salvați nu au spus că l-au abandonat

Data publicării:
salvamont
Sursa foto: Salvamont Maramureș / Facebook

Un tânăr ucrainean care făcea parte dintr-un grup de trei persoane care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului a decedat îngheţat, deşi, iniţial, salvamontiştii ştiau despre acesta că s-ar fi întors în Ucraina, a informat, miercuri dimineaţa, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Din păcate al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost găsiţi şi predaţi echipajelor medicale în dimineaţa asta. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră, făcând verificări în dimineaţa asta mai sus cu 2,5 - 3 km de zona în care au fost găsiţi cei doi, l-a găsit pe al treilea ucrainean decedat în albia râului", a spus Dan Benga, citat de Agerpres.

Conform acestuia, tânărul ar fi fost abandonat de ceilalţi doi parteneri de drum pe munte.

"Băiatul a fost abandonat de ceilalţi doi şi a murit îngheţat, din cauza frigului. Dacă ne informau în dimineaţa asta când i-am găsit că l-au abandonat mai sus de unde se aflau ei aveam şanse să îl salvăm şi pe cel de-al treilea", a mai precizat Dan Benga. Acesta a mai adăugat că toate persoanele au peste 20 de ani.

În această dimineață, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, a anunțat că salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au recuperat din Munţii Maramureşului doi cetăţeni ucraineni, iar, potrivit acestora, un al treilea care a făcut parte din grup s-a reîntors în Ucraina.

"Doi dintre ucraineni au fost găsiţi. Sunt vii. Unul dintre ei este chiar cel pentru care s-a dat alarma. Au fost un grup de trei persoane, dar din spusele celor doi găsiţi, al treilea s-a întors (în Ucraina - n.r.) şi nu a mai trecut frontiera", a spus Dan Benga.

Apelul la 112 a venit de la soția unui tânăr ucrainean rătăcit în munți.

"Acesta a plecat de ieri dimineață de acasă în urma primirii ordinului de încorporare și i-a spus soției că va încerca să ajungă în România cu orice preț. Băiatul nu a mai putut fi contactat azi, nu are semnal la telefon, e echipat de iarna și ultima locație pe care a obținut-o soția lui a fost acum 3 ore, acesta fiind se pare deja în România, nu departe de zona de frontieră cu Ucraina", se arăta în postarea pe Facebook a Salvamont Maramureș.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri