Universitatea din România care a interzis complet plățile în numerar. Taxele de studiu, cantina și cazarea se plătesc doar cu cardul

Data publicării:
usv plati studenti
În anunțurile publicate în instituție, studenții sunt anunțați că plățile pot fi făcute doar online sau doar cu cardul. Sursa foto: ȘtiriSuceava.net

Decizie controversată într-o universitate din România, care a interzis complet plățile în numerar pentru toate taxele și serviciile oferite. Este vorba despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava unde, din acest an școlar, toate plățile se fac fie online, în cont, fie cu cardul. Mulți dintre studenți, scrie ȘtiriSuceava.net, s-au revoltat când au mers la cantina universității să mănânce și au avut la ei doar bani cash.

Decizia de interzicere a plăților în numerar a fost luată prin Ordinul nr. 334/2023, emis de rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. 

Odată cu introducerea noii reguli, nici mâncarea de la cantină nu mai poate fi plătită cu banii cash. În anunțul publicat pe ușa cantinei se menționează că „în mod excepțional, pentru motive temeinice și doar cu aprobarea rectorului, se pot efectua tranzacții în numerar”, anunță sursa citată.

Ca urmare a numeroaselor plângeri primite din rândul studenților, care fie nu aveau card, fie nu aveau bani pe el, conducerea universității a dispus ca, timp de o săptămână, să fie primite și plăți în numerar. Plățile cu cardul vor fi reluate de luni. 

Nu este prima dată când Universitatea din Suceava implementează politici discriminatorii, scriu jurnaliștii de la ȘtiriSuceava.net. În 2021, conducerea USV a condiționat cazarea studenților de prezentarea certificatului verde pentru Covid-19. Decizia a fost anulată, însă, de instanță, după ce instituția a fost acționată în judecată de un student.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri