Video Universităţile au dat startul admiterii după BAC. Candidații care își depun dosarul în format fizic au parte de facilități

Data publicării:
studenti cu toci pe cap
Admitere la facultate în 2021. Foto: Getty Images

Nici n-au scăpat bine de Bacalaureat, că absolvenţii de liceu trec, din nou, prin emoţii pentru înscrierea și admiterea la facultate. Este al doilea an în care majoritatea universităţilor organizează admiterea online. Cozile de altădată rămân o amintire, de când candidaţii sunt invitaţi să încarce documentele necesare pe platformele facultăţilor la care speră să devină studenţi. Medicina şi Arhitectura rămân principalele specializări la care se va da examen. La Universitatea București, cei care vor să îşi depună dosarul în format fizic au parte de facilităţi, cum ar fi cazare gratuită pentru 3 nopți în cămine.

Cu aproape 8 mii de locuri la buget, cea mai mare universitate din Bucureşti a dat startul admiterii online la cele 19 facultăţi în prima zi a lunii iulie. Cei care vor să îşi depună dosarul în format fizic au parte de facilităţi.

Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt Universitatea București: Acordam cazare gratuită 3 nopți în cămine, pentru cei care vin să-și depună dosarul în format fizic.

La Jurnalism, cele mai aşteptate cursuri sunt cele de televiziune, radio şi publicitate digitală.

Antonio Momoc, decan FSJC: Se schimbă cu mult anul acesta fiind admitere online, în care luăm 60% nota de la Bac, 20% proba la română, 20% limba străină și 40% eseul motivațional.

La cele 7 facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară admiterea ţine până pe 23 iulie pentru ocuparea celor 2.400 de locuri la buget. Doritorii vor completa online datele.

Răzvan Teodorescu, rector USAMV: Toți cei care vor face solicitare de cazare în cămin vor avea posibilitatea de a se caza în căminele noastre.

Claudiu, candidat la USAMV: Vreau sa stau în cămin deoarece nu sunt din București, sunt din Ialomița și vreau să fiu aproape.

ASE Bucureşti scoate la concurs peste 6.800 de locuri la licenţă

Admitere în format fizic la UMF București

Una dintre puţinele universităţi care va susţine admiterea în format fizic este UMF Carol Davila.

Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila: Examenul se ține tot la Romexpo. Sunt 1236 locuri la buget și 393 la taxă. E același tip de examen, e o grila cu 100 de întrebări, 60 de biologie, 40 de fizică sau chimie.

Admiterea la Medicina din Bucureşti se va da pe 25 iulie.

Date înscrieri și locuri disponibile

Universitatea din București: 

  • Admitere: 1 - 30 iulie 2021
  • 7.865 de locuri (studii de licență și master, buget)

sursa: unibuc.ro

 Facultatea de Jurnalism

  • Înscrieri: 5 - 14 iulie 2021
  • 500 de locuri (buget și taxă)

sursa: fjsc.unibuc.ro

Universitatea de Științe Agronomice

  • Înscrieri: 1 - 23 iulie
  • 2.400 de locuri la buget

usamv.ro

Academia de Studii Economice

  • Înscrieri: 9 - 16 iulie
  • 6.800 de locuri (buget și taxă)

sursa: ase.ro

Universitatea de Medicină „Carol Davila”

  • Înscrieri: 6 - 16 iulie
  • Admitere: 25 iulie
  • 1.236 de locuri la buget
  • 393 de locuri cu taxă

sursa: umfcd.ro

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri