USR cere ANAF să afle cum a putut mama lui Oprişan să îi cumpere acestuia maşina de 120.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
oprisan

USR Vrancea a depus o sesizare la ANAF privind maşina Ford Shelby pe care Marian Oprişan ar avea-o de la mama sa.

Potrivit USR, ANAF trebuie să deslușească misterul prin care mama șefului PSD Vrancea, care a lucrat zeci de ani la o fabrică de confecții, a reușit să-și împrumute fiul cu zeci de mii de euro și să-i cumpere o mașină de peste 120.000 de euro.

Președintele USR Vrancea, Cosmin Timofte, a sesizat ANAF ca să fie verificate sursele averii mamei lui Marian Oprișan și modalitatea în care aceasta a obținut-o.

„În condițiile în care milioane de români se trezesc că au conturile blocate de Fisc pentru că nu și-au plătit datoriile către stat la timp, de multe ori fiind vorba de sume modice, USR solicită ANAF, instituție controlată de Darius Vâlcov, să fie și în acest caz la fel de vigilentă și de corectă”, scrie USR pe pagina de Facebook.

La începutul lunii aprilie, președintele Consiliului Județean Vrancea și al organizației județene a PSD, Marian Oprișan, a fost surprins de un localnic din Focșani la volanul noului său autoturism Ford Shelby, ultimul model, care valorează, cu dotări minime, 118.000 de euro.

Întrebat de unde a avut bani pentru un autoturism atât de scump, în condițiile în care în declarația sa de avere nu figurează niciun cont cu o sumă atât de mare, Marian Oprișan a declarat că banii au fost virați din contul mamei sale - "un cont care se află de multă vreme sub controlul procurorilor anticorupție".

Oprișan susține că mașina este a mamei sale, care îi mai împrumută autoturismul din când în când.

„Mașina a fost cumpărată de mama mea, ea este proprietarul. Mie mi-o mai dă din când în când s-o conduc câte cinci minute. Dacă sunteți interesați de mai multe detalii întrebați-o pe ea. Mama mea nu este funcționar public ci persoană privată și nu văd care este problema“, declara Marian Oprișan pentru Ziarul de Vrancea, adăugând că și alte mașini la volanul cărora a fost surprins sunt tot ale mamei sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri