VIDEO. Imaginile revoltătoare filmate de USR în fața Primăriei Arad: „Un adevărat focar de infecţie”

Data publicării:
sobolani

Mai mulţi şobolani au fost filmaţi în centrul municipiului Arad, într-un parc în apropiere de Primărie, imaginile fiind prezentate de USR, care atrage atenţia că s-a format "un adevărat focar de infecţie" şi că există risc pentru sănătatea publică. Reprezentanţii Primăriei Arad spun că pe domeniul public au făcut tratamente împotriva rozătoarelor, însă acestea nu ar avea efect pentru că proprietarii imobilelor din centrul oraşului nu fac deratizări, scrie News.ro. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reprezentanţii USR au prezentat imagini cu mai mulţi şobolani care umblă ziua pe bulevardul Revoluţiei din Arad, într-un parc situat în apropiere de Palatul Administrativ, care găzduieşte Primăria şi Prefectura. Rozătoarele se plimbă lângă o toaletă publică dezafectată.

"La 100 de metri de kilometrul zero al municipiului Arad, o familie numeroasă de şobolani prosperă, ignorată fiind de autorităţi, asemeni majorităţii problemelor urbei noastre. În locul în care turiştii şi arădenii ar fi trebuit să beneficieze de serviciile unui grup sanitar deschis publicului, avem un adevărat focar de infecţie, un risc pentru sănătatea publică”, arată USR într-un comunicat transmis miercuri.

Reprezentanţii partidului spun că secvenţele "reflectă fidel nivelul de interes al autorităţilor locale faţă de oraşul în care locuim, faţă de sănătatea şi bunăstarea cetăţenilor".

"Totodată, plasează Aradul direct în mediul rural, din punct de vedere al disponibilităţii şi calităţii serviciilor şi utilităţilor publice, precum şi al imaginii pe care o proiectează în ochii vizitatorilor", se mai arată în comunicat.

În bugetul local pentru 2018 s-a prevăzut cheltuirea a 500.000 de lei pentru servicii de dezinsecţie şi deratizare, iar reprezentanţii Primăriei au declarat pentru News.ro că procedurile programate au fost efectuate. Ei au adăugat că, pentru a dispărea complet şobolanii, ar fi necesar ca şi proprietarii clădirilor din zona centrală a oraşului să facă deratizări în subsoluri, însă majoritatea nu o fac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri