Magazinul București a fost demolat

Data actualizării: Data publicării:
MAGAZINUL-BUCURESTI
Foto: Digi24

Încă un simbol al Epocii de Aur a fost pus la pământ. Fostul magazin Universal Bucureşti a fost demolat, după aproape un deceniu în care clădirea a fost lăsată, pur şi simplu, în paragină. Blocul din centrul Capitalei va trece printr-un proces de reconstrucţie şi va fi transformat într-o clădire de birouri.

MAGAZINUL-BUCURESTI
Foto: Digi24

Cândva, locul favorit al locuitorilor din Capitală, Magazinul Bucureşti este acum o ruină, la propriu. Clădirea de cinci etaje a fost pusă la pământ.

-Îmi pare foarte rău că trebuia făcută cum trebuie și reparată.

Magazinul Bucureşti a fost construit în anul 1929. Iniţial a fost denumit Magazinul Bunescu, după fondatorul său, Bucur Bunescu. În 1950, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit astfel Magazinul Universal Bucureşti.

-Era un magazin oarecum de lux. Era frumos.

Oamenii îşi amintesc cu nostalgie de perioada sa de glorie.

- Ce vă cumpărați?

-Tot ce se putea găsi. Îmbrăcăminte, încălțăminte. Avea de toate. Și electronice, și jucărele, îmbrăcăminte.

- Foarte frumos, cu lift, cu tot ce vrei. Și era luminat foarte frumos pe afară.

După 1989, activitatea centrului comercial a intrat în colaps. În 2003, fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a cumpărat magazinul cu echivalentul a 3,2 milioane de lei, potrivit procurorilor DNA care au cercetat cazul. După mai multe procese, în 2013 moştenitorii familiei Bunescu au reuşit să recupereze clădirea, pe care au vândut-o apoi unor investitori olandezi. În anii care au urmat, clădirea a servit doar ca suport pentru panouri publicitare.

-Arată destul de bine. Arată foarte bine. Și dacă îl demolează, fac o mare prostie, părerea mea.

Actualii proprietari vor acum să refacă totul din temelii şi să transforme locul într-o clădire de birouri. Singura asemănare cu vechea clădire va fi faţada, care va fi reconstruită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri