VIDEO. Sfaturi ale agenților CIA pentru o vacanță fără probleme în străinătate

Data actualizării: Data publicării:
Turiști la recepția unui hotel.
Dacă vreți ca vacanța în străinătate să nu devină o amintire neplăcută, puteți să vă inspirați din sfaturile spionilor CIA. Foto: Profimedia

Dacă vreți ca vacanța în străinătate să nu devină o amintire neplăcută, puteți să vă inspirați din sfaturile spionilor CIA. Agenții secreți americani sunt renumiți pentru abilitatea de fi niște umbre, pe teritoriul altor țări.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Cele mai multe dintre vacanțe, în special cele în țări îndepărtate încep pe aeroport. După ce ne-am luat bagajele este timpul să ne facem strategia pentru o vacanță în siguranță.

Agenții CIA își iau primele măsuri încă din aeroport. Ar fi bine, pe lângă o fotografie a buletinului sau pașaportului să avem și o copie pe hârtie. De asemenea, pe spate am notat numerele părinților în cazul în care telefonul sau rucsacul este furat.

După ce am făcut asta este timpul să mergem la cazare.

În drumul spre cazare ar fi bine să scoatem telefonul și să căutăm câteva informații despre țara pe care o vizităm. Am putea, de exemplu să căutăm pericolele pe care le putem întâmpina aici, sau să învățăm câteva expresii uzuale.

Acum că avem cheia camerei, mergem acolo. Luăm liftul, pentru că agenții CIA spun că este cel mai sigur. Potrivit acestora, cele mai multe crime au loc pe scările din hoteluri.

Gata, am ajuns la etajul 4. Înainte să intrăm în cameră ar fi bine să ne aruncăm o privire pe planul de evacuare. Asta ne ajută în cazul în care trebuie să fugim într-o situație de urgență.

După ce ne-am odihnit puțin, este timpul să vizităm orașul. Nu înainte să închidem geamul, scrie Ziare.com, care citează eu.usatoday.com. Spun agenții secreți că nu se știe niciodată cine poate intra în camera de hotel.

Plimbarea prin orașele pe care nu le cunoaștem poate fi foarte periculoasă. Spionii sunt mereu atenți la cine e și ce se întâmplă în jur. Asta ar trebui să facă și turiștii, ca să nu fie jefuiți sau tâlhăriți.

Comportamentul și aspectul sunt și ele foarte importante. Chiar dacă petrecerea este frumoasă, ar fi bine să nu beți foarte mult. De asemenea, hainele trebuie să fie simple și fără branduri scumpe la vedere.

Dacă ați făcut toate astea, vacanța va fi una de vis.

Reporter: Alexandra Dinu / Operator: Cristi Petrache

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri