Galerie Foto Viituri, inundații, podețe distruse și drumuri blocate de aluviuni. Imaginile dezastrului după codul roșu din ultimele 24 de ore

Data actualizării: Data publicării:
viituri-apele-romane-fb
Urmările viiturilor și inundațiilor din ultimele 24 de ore. FOTO: facebook Apele Române

Peste 150 l/mp s-au strâns în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, care au dus la torenți, viituri și inundații.

Apele Române au transmis, luni, că peste 1000 de oameni și peste 300 de utilaje sunt mobilizați pentru intervenții.

Cele mai afectate localități sunt localitățile Brazii și Buceava- Șoimuș, unde personalul operativ de la Apele Române Crișuri intervine cu un buldoexcavator și un excavator pe șenile. În zonă s-a intervenit pentru deblocarea albiei.

38 de localități din zona Baia de Criș, pe pârâul Valea de Criș, din județul Hunedoara, au fost afectate după ce duminică seară a avut loc, la ora 20.00, o rupere de nori și scurgere de pe versanți.

Urmările viiturilor și inundațiilor din ultimele 24 de ore. FOTO: facebook Apele Române
Urmările viiturilor și inundațiilor din ultimele 24 de ore. FOTO: facebook Apele Române

O echipa a Sistemul Hidrometric Independent (SHI)- de la Apele Române Crișuri - este în teren, iar forțele și mijloacele de intervenție sunt pregătite pentru intervenții.

S-a acționat în patru sectoare vulnerabile: Răchitova – au fost îndepărtare podețe distruse în albie și blocajele, Ilia- pârâul Băcișoara – s-au evacuat materiale lemnoase căzute în albia râului, Teliuc – râul Govăjdie și Toplița – pârâul Vălărița, decolmatare și degajare albie.

Echipele Apele Române Mureș- Sistemul de Gospădărire a Apelor Alba monitorizează punctele critice, din cauza precipitațiilor abundente căzute în data de 24 iunie 2023. S-au produs scurgeri importante de pe versanți în urma cărora s-au format aluviuni pe DN75 și pe drumul DN1R care au blocat circulația rutieră.

Luni, echipele intervin cu utilaje pe pârâul Lamasoaia, Albac, pentru refacerea secțiunii de scurgere și degajarii albiei de copacii căzuți.

În Mureș, zona aflată sub incidența codului roșu în data de 24 iunie, din cauza precipitațiilor abundente s-au produs scurgeri de pe versanți.

Citește și: Dezastru după inundații în mai multe județe. Oamenii s-au adăpostit în podul caselor, un bărbat luat de viitură a murit

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri