Vizita Regelui Charles în România s-a încheiat. Viscri și-a întâmpinat regele: „Your Majesty, Romania loves you!”

Data publicării:
regele charles
Vizita Regelui Charles în România s-a încheiat. Viscri și-a întâmpinat regele: „Your Majesty, Romania loves you!”. Foto: Inquam Photos / Alec Nicodim

Vizita privată a Regelui Charles al III-lea în România s-a încheiat marți după-amiază în satul Viscri din județul Brașov, unul din locurile sale preferate din România.

În ultimele ore ale vizitei, una dintre cele mai lungi în România, Regele Charles a vizitat biserica fortificată din Viscri, monument UNESCO din 1999. Regele a stat în biserică peste 30 de minute.

În Viscri, peste 100 de localnici și turiști l-au salutat pe Rege, mulți dintre ei emoționați sau surprinși de deschiderea Majestății Sale.

Regele Charles a sosit la Viscri și a fost întâmpinat de săteni și turiști cu aplauze și urale.  

Satul Viscri din Brașov și-a întâmpinat regele marți, 6 iunie 2023, în ultima zi a șederii sale în România

Un sat din Transilvania, aflat departe de civilizație, l-a primit acasă pe cel mai important rege al planetei. „Your Majesty, Romania loves you!”, i-au spus românii prezenți la Viscri, încă de la sosire, notează Adevărul.

Regele Charles al III-lea a sosit cu mașina în satul transilvănean, dar a coborât imediat ce a ajuns pe strada pe care se află Casa Albastră, una dintre proprietățile sale din România. A fost primit cu urale și a dat mâna cu toți cei care îl așteptau și a schimbat câteva cuvinte cu mulți dintre aceștia.

„Cred cu fermitate că Regele nostru este cel mai bun ambasador al României. Este aici să susțină ONG-urile și a atras atenția asupra acestei țări într-un mod pozitiv, menționând nevoia de a o proteja și promova”, a precizat pentru Europa Liberă realizatorul de documentare Charlie Ottley, care a lăudat biodiversitatea din România, „probabil unică în Europa”, potrivit Europa Liberă România.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri