Revin ninsorile și poleiul. Vremea va fi capricioasă în următoarele zile

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare Pasul Gutau Maramures 040117 (4)

Meteorologii au emis o informare de ninsori și polei valabilă de sâmbătă seara, de la ora 23:00 până luni, 20 februarie, ora 10:00. În acest interval se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, strat nou consistent de zăpadă în zona de munte și depuneri de polei.

ninsoare Pasul Gutau Maramures 040117 (4)

ACTUALIZARE. Vor fi precipitații în jumătatea de sud a țării și local în centru și nord-est. În sud-vest cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat, mai ales la munte, 25...30 l/mp.

În nordul și vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Munții Banatului și local în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat nou consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales pe crestele montane înalte, spulberând zăpada.

În zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul și centrul Moldovei, vor fi precipitații mixte, care vor favoriza depuneri de polei.

În perioada următoare, vremea va fi destul de capricioasă.

Sâmbătă noapte şi în prima parte a zilei de duminică se va depune strat nou de zăpadă în masivele din sud şi sud-vest. Ninsori vor mai apărea şi în Oltenia, nordul şi nord-vestul Munteniei, în timp ce în Dobrogea şi Banat va ploua. La începutul săptămânii viitoare, precipitaţii mixte vor fi în interiorul arcului carpatic.

În București, sâmbătă va fi bine din punct de vedere termic, fiind așteptate până la 7 grade în termometre, dsar vor apărea ploi şi lapoviţă duminică și la începutul zilei de luni. De marţi, însă, condiţiile de precipitaţii vor deveni tot mai puţine. Temperaturile vor rămâne plăcute şi vor trece de 7 grade Celsius săptămâna viioare.

În weekend ninsori slabe vor apărea local doar în Munţii Banatului şi în Carpaţii Orientali. Temperaturile din staţiuni vor rămâne cu precădere pozitive, iar vântul nu va crea probleme. Aflați detalii în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri