Zeci de oameni din Galați au fost anunțați să nu mai vină să se vaccineze, pentru că centrele s-au închis din lipsă de doze

Data actualizării: Data publicării:
Centru de vaccinare anti Covid.
Centru de vaccinare anti Covid. FOTO: Agerpres

Două centre mari de vaccinare din muncipiul Galaţi, destinate imunizarii populației, au fost închise joi. Toate persoanele programate au fost anunțate să nu mai vină la vaccinare și li s-a comunicat că vor fi chemate într-o altă zi să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Două centre de vaccinare din orașul Galați sunt în această situație, spun reprezentanții Prefecturii Galați. Este vorba despre centrele de la Patinoar și de la Sala Sporturilor care nu au primit încă dozele de vaccin Moderna. 

Astfel, zeci de gălățeni au fost anunțați prin intermediul telefonului că procedura se amână cu o zi. Ei nu sunt nevoiți să facă o nouă programare, precizează autoritățile. Aproximativ 500 de doze Moderna vor ajunge în a doua parte a zilei de joi la Galați și vor fi distribuite centrelor de vaccinare.

Conform statisticilor, de la debutul campaniei în județul Galați au fost făcute aproximativ 15.000 de doze de vaccin, dintre care 3.000 reprezintă a doua doză. Autoritățile locale estimează că până la sfârșitul săptămânii vor reuși să-i vaccineze pe toți cei care au peste 65 de ani.

Miercuri, avionul care a adus în România serul de la compania Moderna nu a putut ateriza pe aeroportul din Craiova. Din cauza vizibilității reduse, zborul a fost amânat, iar ulterior aeronava și-a reconfigurat traseul către Timișoara, unde a aterizat.

Joi dimineață a început administrarea de vaccinuri Moderna în România, din cele două tranșe sosite până în prezent în țara noastră, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. CNCAV a precizat că mâine va ajunge în țară și a treia tranșă, de 42.000 doze de vaccin produs de compania americană Moderna.

Potrivit sursei citate, persoanele programate la vaccinare pentru doza I, în perioada 4-16 februarie, vor primi vaccinul Moderna și vor efectua rapelul la 28 de zile.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri