Video Afacere cu fake-uri în Capitală. 4.000 de colete cu haine, genți și parfumuri "de firmă", trimise prin curier în ultimele 6 luni

Data publicării:
produse fake perchezitii bucuresti
La percheziții, polițiștii au descoperit zeci de saci și cutii cu produse fake. Sursa foto: captură video Poliția Română

Au fost percheziții, marți, în Capitală, într-un dosar ce vizează comercializarea de produse contrafăcute. Mai multe persoane sunt cercetate pentru că ar fi vândut parfumuri, genți, îmbrăcăminte și încălțăminte fake. În numai 6 luni, spun anchetatorii, bănuiții ar fi expediat 4.000 de astfel de colete prin curier.

Afacerea cu fake-uri ar fi început în luna decembrie 2022 și, cel mai probabil, produsele erau vândute pe internet.

"În perioada decembrie 2022 - prezent, mai multe persoane ar fi comercializat, prin intermediul unor firme de curierat, aproximativ 4.000 de colete ce conțineau diferite produse, cu însemne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute și despre care exista suspiciunea rezonabilă că ar fi fost introduse în țară prin sustragere de la control vamal", transmite Poliția Capitalei.

Vorbim aici despre parfumuri, genți de damă, îmbrăcăminte, dar și de încălțăminte vândute clienților ca fiind produse originale, "de firmă". Marfa de contrabandă, spun anchetatorii, ar fi fost comercializată și en-gros altor persoane, care le-ar fi livrat apoi clienților produsele dorite, tot prin firme de curierat.

Prejudiciul estimat se ridică la 1.000.000 de lei, arată datele de la dosar. Miercuri, polițiștii au făcut 10 percheziții în Capitală, la domiciliile suspecților, unde au descoperit zeci de saci și cutii pline cu produse contrafăcute.

"În urma efectuării perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv aproximativ 50.000 de perechi de încălțăminte, 3.000 de parfumuri, 1.000 de genți de damă, 20.000 de articole textile și accesorii, precum și 6.000 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată", se arată în comunicatul Poliției.

Suspecții sunt cercetați acum într-un dosar penal care vizează săvârșirea de infracțiuni în domeniile contrabandei și proprietății intelectuale.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri