Andrew Tate este acuzat de agresiuni sexuale de patru femei din Regatul Unit

Data publicării:
andrew tate
Andrew Tate FOTO: Profimedia Images

Andrew Tate, aflat în arest la domiciliu în România într-un dosar pentru proxenetism, a fost notificat oficial, miercuri, în legătură cu acuzaţii de violenţe sexuale care i se aduc de către patru femei din Regatul Unit, informează AFP.

"În această dimineaţă, avocaţii a patru victime i-au înmânat o cerere de despăgubiri în persoană, la adresa lui", într-o suburbie a Bucureştiului, scrie cabinetul de avocatură McCue Jury&Partners înt-un comunicat postat pe Twitter.

"Scrisoarea detaliază acuzaţiile de viol agravat, de agresiuni fizice grave şi de comportament coercitiv", explică acest cabinet de avocatură, ameninţându-l pe Andrew Tate cu "urmăriri judiciare în următoarele săptămâni la Londra, în funcţie de răspunsul lui".

Reclamantele, în prezent cu vârste de aproximativ 30 de ani, au semnalat că faptele datează din 2013-2016, când Andrew Tate încă locuia în Regatul Unit, scrie Agerpres.

Fostul campion mondial la kickboxing a denunţat imediat, prin purtătorul său de cuvânt, acuzaţii anonime fără dovezi, "cu caracter oportunist", care profită de mediatizarea sa.

Potrivit aceleiaşi surse, trei din cele patru femei şi-au văzut plângerile respinse în urmă cu mai mulţi ani. "Ce noi dovezi au putut să apară de atunci?", a declarat Andrew Tate, 36 de ani.

Influencerul americano-britanic şi fratele său Tristan, 34 de ani, care îşi clamează nevinovăţia, se află de la sfârşitul lui martie în arest la domiciliu în România, pentru un alt dosar, după trei luni de arest preventiv.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că au păcălit "mai multe victime, printre care minore" în scopul "exploatării sexuale", inclusiv pentru realizarea de filme pornografice, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Capetele de acuzare au fost schimbare marţi pentru a integra "aspectul continuu" al traficului de persoane, delict pentru care ei riscă până la zece ani de închisoare.

Procurorii ar urma să trimită dosarul în faţa tribunalului înainte de sfârşitul lui iunie, potrivit unei surse judiciare.

Andew Tate s-a făcut cunoscut participând la emisiunea Big Brother, în Regatul Unit, în 2016. Însă el a fost rapid eliminat după difuzarea unei înregistrări video în care el apărea lovind o femeie.

Ulterior, Andrew Tate s-a orientat spre reţelele sociale, unde îşi exhibă muşchii proeminenţi, fumează ţigări de foi, fascinând milioane de adolescenţi cu maşinile sale de lux, comentează France Presse.

De pe reţelele sociale, el promovează masculinitatea toxică şi îşi vinde sfaturile bărbaţilor pentru a-i ajuta să devină bogaţi. Numele lui este unul dintre cele mai căutate pe Google.

Andrew Tate a fost suspendat în trecut de pe mai multe reţele sociale pentru afirmaţi misogine. Contul său de Twitter, deja urmărit de aproape şapte milioane de persoane, a fost restabilit după ce proprietar al reţelei a devenit Elon Musk.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri