Au furat găini de rasă în valoare de mii de lei și le-au vândut cu sume modice. Pățania unor tineri din Alba

Data publicării:
Free and happy hens
Foto: Guliver/Getty Images

Doi tineri din Alba sunt cercetați după ce au furat găini de rasă, în valoare de 2.500 lei, dar, necunoscând valoarea acestora, le-au vândut cu sume modice.

Potrivit Poliției Alba, polițiștii din Cugir au reținut, pentru o perioadă de 24 de ore, doi tineri de 25 și 18 ani, cunoscuți cu antecedente penale. 

Cei doi și un minor de 17 ani au furat din ferma unui femei 7 găini din rasa Bragma, a căror valoare este estimată la 2.500 de lei. Ulterior, tinerii au vândut găinile contra unei sume modice de bani, informează Mediafax.

Unul dintre tinerii reținuți este cercetat, sub control judiciar, pentru mai multe furturi din societăți comerciale și din auto, date de la începutul anului 2019, iar în anul 2018 a fost reținut de două ori, tot pentru furt. Celălalt tânăr a mai fost reținut, în anul 2018, tot pentru furt.

Marți, cei doi vor fi prezentați în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit specialiștilor, găinile Brahma sunt supranumite „uriașul găinilor”, deoarece pot ajunge la o greutate impresionantă, iar carnea are o calitate și un gust deosebit. Un exemplar se vinde chiar şi cu 150 de euro.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri