Cod roşu de inundaţii în judeţul Alba. Nivelul râurilor va crește și în Vaslui și Galați

Data actualizării: Data publicării:
Drumul comunal 195 este inundat în dreptul localității Parta de râul Timiș, în urma ploilor căzute în ultima perioadă în județul Timiș, sâmbătă 20 iunie 2020.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis Cod portocaliu și Cod galben de inundații. Foto: Cornel Putan/Inquam Photos

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică seara, o avertizare Cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţul Alba şi o atenţionare Cod galben pentru râuri din judeţele Vaslui şi Galaţi.

Potrivit INHGA, ca urmare a ploilor înregistrate în ultimele ore, dar și a precipitațiilor care sunt prognozate în orele următoare, se pot produce scurgeri importante pe versanţi și viituri rapide pe râurile mici din județ, care pot duce la inundaţii locale şi creşteri importante de debite ale râurilor. Avertizarea de cod roșu este valabilă până la ora 23:00, informează Agerpres.

Potrivit prognozei, pot fi depășite cotele de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Târnava Mică, Târnava Mare și Secaş.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Veza (un afluent al râului Târnava Mare), precizează hidrologii.

În județul Alba a căzut o cantitate însemnată de apă, în ultimele ore, fiind emis și un cod roșu de ploi torențiale în patru localități.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic Prut, pe afluenţii sectorului Drânceni, în judeţele Vaslui şi Galaţi.

Avertizarea de cod galben este valabilă până luni dimineață, la ora 7:00.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri