Video Cod roșu de ploi torențiale în vestul țării. Străzile din Reșița au fost inundate. A fost afectată circulația trenurilor

Data actualizării: Data publicării:
Captură de ecran cu transmidia Digi 24 despre codul roșu de ploi din Reșița din 11 iunie 2023
Ploile de cod roșu au indundat străzile din Reșița. Foto: captură video

O avertizare de cod roșu de ploi torențiale a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie în opt localități din Caraș-Severin și patru localități din Alba. În Reșița, aversele au provocat inundații, iar circulația trenurilor a fost afectată.

ACTUALIZARE 19:55 - Din cauza copacilor căzuţi şi a aluviunilor, traficul feroviar a fost afectat pe ruta Timişoara-Reşiţa, în zona Moniom din municipiul Reşiţa.

Astfel, trenul Regio călători 11105 a avut o întârziere de aproximativ 45 minute. La faţa locului au intervenit o echipă de la CFR una de la SVSU Reşiţa.

Totodată, trenul Regio călători 2169 - Caransebeş-Reşiţa a fost anulat din cauza lipsei tensiunii pe linia Brebu-Reşiţa. La dispoziţia călătorilor a fost pus un autobuz care efectuează transportul acestora.

Pompierii reșițeni au intervenit pentru evacuarea apei din aproximativ 20 de curţi de pe cinci străzi din cartierul Câlnic şi din subsolul unui bloc de locuinţe de pe strada Timişorii, unde au fost afectate 10 boxe ale locatarilor.

De asemenea, pe strada Făgăraşului au fost afectate 15 garaje, pentru două dintre acestea fiind necesar ajutorul pompierilor pentru evacuarea apei.

Cod roșu de ploi a fost duminică seară și în patru localități din județul Alba. În Ighiu, Galda de Jos, Cricău şi Întregalde, au fost semnalate ploi torenţiale cu acumulare de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat, dar și descărcări electrice, vijelie puternică, cu rafale de peste 70-90 de kilometri la oră și grindină.

Aversele de aici au dus la acumularea unor cantități de apă de 40 de litri pe metru pătrat.

Mihai Vălușescu, reporter Digi24: „Au apărut și primele probleme în Caraș-Severin în urma codului roșu. Au fost averse cu descărcări electrice, pe alocuri și grindină. Mai multe străzi din municipiul Reșița au fost inundate. Din fericire știm că până în acest moment nu sunt pagube. Specialiștii vor merge în teren pentru a verifica situația imediat ce ploaia se va mai potoli”.

Din primele informații obținute de Digi24, pompierii au fost solicitați să intervină în cartierul Câlnic, unde 11 curți și mai multe garaje au fost inundate, în special pe strada Făgărașului. Inundații au fost și pe bulevardele principale din oraș.

Deocamdată nu există informații că apa ar fi intrat și în casele oamenilor. Pompierii așteaptă ca ploile să se potolească pentru a merge în recuoaștere în oraș.

Avertizarea a fost emisă pentru localitățile Reșița, Bocșa, Berzovia, Doclin, Târnova, Ramna, Ezeriș și Ocna de Fier, din județul Caraş-Severin, până la ora 16:15.

Ploile de cod roșu au venit în condițiile în care în această regiune au fost deja averse care au dus la acumularea unei cantități de apă de 30 de litri pe metru pătrat.

Deja o mare parte din vestul țării este sub un cod portocaliu de ploi care este valabil până la ora 21:00. Sunt afectate județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău.

O altă avertizare nowcasting de cod portocaliu de furtună a fost emisă de ANM pentru județele Prahova, Dâmboviţa şi Bihor în această după-amiază.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Pro FM
Mădălina Ghenea s-a despărțit de Grigor Dimitrov. Românca a rupt tăcerea în ziua de Paște „A fost cea mai...
Film Now
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise...
Adevarul
Povestea unei fotografii tulburătoare din vreme de război. De ce erau așezați copiii „în poziția de rugăciune"
Newsweek
VIDEO Putin, umilit în Marea Neagră. Momentul când o dronă ucraineană distruge o navă de atac rusă
Digi FM
Reacţia unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Am crezut că acolo mor"
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiul lui Nicolas Cage, acuzat că și-a lovit mama. Femeia a fost fotografiată având un ochi vânăt și mai multe...