Cum a reușit un bărbat din Timiș să înșele online 250 de persoane. A obținut 25.000 de euro în doar 6 luni, din mila oamenilor

Data publicării:
barbat pe internet
Bărbatul a publicat anunțul umanitar fals pe mai multe site-uri. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Timiș a fost reținut pentru 24 de ore pentru că ar fi înșelat 250 de oameni, pe internet. Potrivit anchetatorilor, individul a publicat pe mai multe site-uri un anunț umanitar fals, în care prezenta cazul unei minore care suferea de o boală incurabilă. Impresionați de drama copilei, oamenii au donat, în total 25.000 de euro în doar 6 luni. 

Anunțul umanitar în care era prezentat cazul unei fetițe care suferă de o boală incurabilă a fost publicat, prima dată, în decembrie 2022. Ulterior, povestea copilei care avea nevoie de bani pentru tratament a ajuns pe mai multe site-uri.

"În perioada decembrie 2022 – mai 2023, un bărbat ar fi postat pe mai multe site-uri un anunț umanitar, cuprinzând informații contrare datelor realității, respectiv, ar fi prezentat cazul unei minore ce suferă de o boală incurabilă. Astfel, bănuitul ar fi solicitat și încasat, de la 250 de persoane, diferite sume pentru a fi folosite la tratamentul specific", se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

În spatele anunțului umanitar fals era, de fapt, un bărbat de 36 de ani din Timiș. Ar fi obținut, în doar 5 luni, 25.000 de euro din mila oamenilor, spun anchetatorii. Pentru a strânge probe la dosar, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale - Sector 3 au făcut, miercuri, două percheziții domiciliare în județul Timiș.

"În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe documente despre care există suspiciuni că sunt falsificate, telefoane mobile și unități de calculator, precum și trei cărți de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificați și ridicați 5.000 de lei și un card în contul căruia se află 21.000 de lei, sume ce urmează a fi indisponibilizate", au transmis polițiștii.

După audieri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Este acuzat de înșelăciune și fals informatic și riscă ani grei de închisoare.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri