Un șofer a fost trimis în judecată după ce a încercat să le dea 100 de euro mită polițiștilor care l-au tras pe dreapta

Data actualizării: Data publicării:
sofer da mita politie
Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost trimis în judecată, după ce a încercat să-i mituiască pe polițiștii care l-au oprit în trafic pentru viteză. Șoferul, care avea și permisul de conducere suspendat, le-a oferit agenților 100 de euro ca să-l ierte. Momentul a fost filmat, însă, de body-cam-ul unuia dintre polițiști, iar imaginile au devenit acum probă la dosar.

Incidentul a avut loc pe 20 iulie 2023. Șoferul a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteză peste limita admisă. A fost tras pe dreapta de polițiști, iar de aici au început problemele:

"A fost surprins, cu aparatul radar, circulând cu o viteză peste limita admisă de lege pentru porțiunea de drum respectivă. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat motiv pentru care a fost condusă la sediul I.P.J. Bistrița-Năsăud pentru continuarea cercetărilor", se arată în comunicatul DGA.

Ca să scape de probleme, șoferul i-a întins unuia dintre agenți o bancnotă de 100 de euro. Momentul în care a vrut să-i dea mita a fost, însă, filmat de body-cam-ul polițistului.

"Agentul de poliție a refuzat propunerea conducătorului auto și a sesizat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud care s-a sesizat din oficiu pentru infracțiunea de dare de mită și a dispus delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție pentru a se deplasa la sediul Poliției Municipiului Bistrița-Biroul Rutier în vederea constatării infracțiunii flagrante de dare de mită", transmite DGA.

Șoferul a fost trimis în judecată pentru dare de mită și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri