Galerie Foto Cum și-a luat țeapă un român în Germania cu o mașină de 14.000 de euro. A fost luat de poliție și dus la audieri

Data actualizării: Data publicării:
masina furata (1)
Sursa foto: Alba24

Un bărbat din Alba, care voia să-și cumpere un autoturism din Belgia, a rămas și fără bani, și fără mașina la care visa. După ce a mers cu avionul din România în Germania și a ajuns apoi în Belgia, românul s-a trezit victima unei înșelăciuni de aproape 14.000 de euro. Mașina pe care o cumpărase fusese furată, scrie Alba24.ro. Bărbatul a aflat asta abia în momentul în care a vrut să scoată numerele de înmatriculare de tranzit.

Totul a început pe 19 iulie, când Cătălin, un tânăr din Alba, a găsit pe internet o mașină de vânzare în Koblenz, un oraș din Germania. A sunat la numărul de telefon din anunț, dar nu i-a răspuns nimeni. Trei zile mai târziu a reușit să ia legătura cu proprietara autoturismului.

"Am luat legătura cu acea persoană, am vorbit despre mașina, am negociat, am făcut un termen pe când aș putea ajunge. Am zburat cu avionul în data de 24.07.2023, a venit un fin de-al tatălui meu să mă ia de la aeroport, apoi am plecat de la Dortmund spre Koblenz. Pe drum, aproape de Koln, am sunat-o pe doamna respectivă să îmi trimită locația exactă ca să ajung la mașină", a povestit bărbatul pentru Alba24.

După 5 minute a primit pe telefon locația, doar că aceasta figura în Belgia, nu în Germania.

"A zis că de dimineață, când să plece soțul ei la lucru, nu a mai pornit mașina lui si a mers cu mașina ei. Nu au fost foarte mulți kilometri până la Liege, Rue Nicolas Fossoul, și am mers să văd mașina", spune Cătălin.

După ce a văzut autoturismul în realitate, românul a încercat încă o negociere de preț, pe motiv că mașina avea mici zgârieturi, care necesitau reparații.

"Am mai negociat ceva la mașină și am făcut târgul! De la 14.500 de euro am mai negociat 700 €, în total 13.800 €. Am bătut palma și am cumpărat mașina! Omul mi-a arătat buletinul, un ecuson de la gât cu același nume cum era în briful mare și briful mic. Seriile la mașină toate erau ok, și sub capota, și pe ușa din stânga. Nu mi-am dat seama deloc a fi ceva fals", a declarat Cătălin pentru sursa citată.

S-au întors în Germania și, două zile mai târziu, bărbatul a mers la primărie să facă actele de tranzit pentru mașină. Acolo a avut parte, însă, de un șoc.

"Miercuri, la ora 08:30, am mers la un birou să îmi platesc impozitul și asigurarea pe o lună la mașina, apoi la primărie să îmi facă actele. La primarie am intrat, am dat numerele, actele și mi-a zis omul să aștept afară 5 minute. După 5 minute a venit poliția! Apoi m-au luat la întrebari și mi-au zis că mașina are numere false și că ramane la ei. Apoi m-au dus la poliție pentru declarații!", povestește bărbatul păgubit.

Românul spune că verificase mașina și că, aparent, totul părea în regulă.

"Mașină cu actel false! Brief mare, brief mic, hârtii toate ok, încât nu mi-am dat seama că e furată. Am verificat mașina și pe *** și nu a arătat ca fiind furată. De o lună și jumătate era furată mașina și poliția din Belgia și Germania nu a fost în stare să găsească”, a mai spus Cătălin.

Acum bărbatul speră ca persoanele care i-au vândut mașina să fie prinse, iar el să își recupereze banii. Între timp, jurnaliștii de la Alba24 au descoperit, pe rețelele sociale, o postare a unui bărbat care spunea că i-a fost furată mașina din fața casei sale, din Belgia. 

Sursa foto: Alba24
Sursa foto: Alba24

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri