Hoț prins după 9 ani, cu ajutorul unei bucăți de cârnat din care a mușcat în timpul spargerii

Data publicării:
bucata de carnat muscata,proba in cazul unei spargeri
Bucata de wurst din care polițiștii au recoltat proba ADN a spărgătorului. Foto: presseportal.de

Poliția germană a rezolvat un caz de spargere după nouă ani, cu ajutorul ADN-ului găsit într-o bucată de cârnat (wurst) din care a mușcat hoțul. Între timp, fapta s-a prescris, scrie Guardian. 

Cârnatul era al victimei furtului, iar suspectul a servit o bucată în timpul spargerii, care a avut loc într-o noapte din martie 2012, în orășelul Gevelsberg, a declarat poliția din Schwelm, în vestul Germaniei.

ADN-ul colectat din proba rămasă nu a produs niciun indiciu la momentul respectiv, însă comparațiile care se fac automat în bazele internaționale de date au condus mai târziu la un suspect. 

Legătura a fost făcută după ce anul acesta poliția franceză a luat probe de ADN de la un individ implicat într-o infracțiune cu violență, alertându-i pe anchetatori. Autorul este un albanez care acum are 30 de ani, a anunțat poliția germană.

Numai că, între timp, fapta s-a prescris, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca suspectul să fie extrădat în Germania. Poliția din Schwelm a precizat că suspectul rămâne liber, potrivit Guardian.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri