Poliția din Germania a arestat patru persoane care plănuiau să îl răpească pe ministrul sănătății și să „destabilizeze statul”

Data actualizării: Data publicării:
Karl Lauterbach
Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach. Foto: Profimedia Images

Poliţia din Germania a arestat patru cetăţeni germani bănuiţi că plănuiau să îl răpească pe ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach, informează Reuters. Suspecţii intenţionau de asemenea să distrugă instalaţii de alimentare cu electricitate pentru a provoca o pană de curent la scară naţională.

Procuratura din Koblenz a confirmat joi, printr-un purtător de cuvânt, o ştire a radioteleviziunii ARD. „Principalii doi suspecţi au convenit cu alţii să îl atace pe ministrul federal al sănătăţii”, a declarat reprezentantul parchetului.

Gruparea, care folosea canalul de chat Vereinte Patrioten (Patrioţii Uniţi), „intenţiona să provoace condiţii apropiate de ale unui război civil şi în cele din urmă să răstoarne sistemul democratic din Germania”, arătase procuratura într-un comunicat anterior.

Autorităţile au percheziţionat miercuri 20 de proprietăţi în mai multe landuri germane şi au confiscat arme, inclusiv puşti, muniţie şi un automat Kalaşnikov, precum şi numerar în euro şi alte valute, lingouri de aur şi monede de argint. Polițiștii au mai găsit și certificate de vaccinare și teste Covid falsificate, informează The Guardian.

„Forțele” care încearcă să destabilizeze statul german și sistemul democratic. „Sunt o minoritate mică, dar periculoasă”

Lauterbach a spus că planul dejucat de poliție arată că există „forțe în joc” care se folosesc de protestele împotriva restricțiilor Covid-19 pentru a destabiliza statul și sistemul democratic al țării, scrie Reuters. „Sunt o minoritate mică în societatea noastră, dar sunt foarte periculoși”, a spus ministrul sănătății german.

Suspecții deținuți această săptămână erau afiliați cu grupuri care protestează împotriva restricțiilor de combatere a pandemiei de Covid-19 și cu mișcarea de extremă dreapta „Reichsburger”, care neagă existența statului german modern, potrivit procurorului care se ocupă de acest caz.

Procuratura afirmă că grupul intenţiona să răpească şi alte personalităţi cunoscute, însă nu a precizat identitatea acestora, scrie Agerpres. Anchetatorii au solicitat unei instanţe să emită mandate de arestare pentru cei patru suspecţi reţinuţi. În dosar mai există un suspect, care deocamdată nu a fost găsit.

În luna decembrie, poliția din Germania a dejucat un complot al unor activiști anti-vaccinare de a-l asasina pe premierul Saxoniei.

Camera inferioară a parlamentului german a renunțat săptămâna trecută la proiectul de lege privid obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru persoanele cu vârste mai mari de 60 de ani, încă un eșec pentru cancelarul Olaf Scholz, care a trebuit deja să renunțe la planurile de a face obligatorie vaccinarea pentru toate persoanele adulte.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri