Protest anunţat, vineri seară, în Capitală pentru susţinerea DNA

Data actualizării: Data publicării:
180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Un protest faţă de propunerea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare din funcţie a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este anunţat pentru vineri seară în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestaţii au fost convocate pe Facebook şi pentru duminică, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din diaspora.

180222_DECLARATII_TUDOREL_TOADER_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei ar urma să înceapă în jurul orei 19.00.

Manifestaţii pentru susţinerea DNA şi faţă de anunţul ministrului Justiţiei au fost anunţate pe Facebook şi pentru duminică, în Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi în diaspora, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi!”.

Peste o mie de persoane au protestat şi joi seară în Piaţa Victoriei, imediat după anunţul ministrului Justiţiei de declanşare a procedurilor de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, oamenii strigând: „DNA să vină să vă ia”, „Nu scăpaţi!”, „Hoţii”, „Tudorel, demisia!”.

Proteste au fost şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Braşov sau Iaşi.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi seară că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA.

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri