Teodora Tompea, Digi24: După fiecare transmisiune am realizat cât de minunați sunt colegii alături de care lucrez

Data actualizării: Data publicării:
teodora tompea

Teodora Tompea, prezentatoarea jurnalelor de știri Digi24 de la 16:00 la 18:00, spune că mereu s-a intersectat cu jurnalismul, având în familie exemple profesionale din acest domeniu. Așadar, parcursul său profesional a venit firesc, ca o tradiție dusă mai departe. S-a pregătit intens în anii de facultate, a făcut practică și voluntariat în diverse posturi de televiziune. Cel mai important, a învățat să se folosească de puterea imaginilor, nu doar de cea a cuvintelor, iar astăzi este convinsă că „televiziunea are forța de a prezenta realitatea punctând ceea ce este relevant, fără să influențeze publicul”.

1. De 1 decembrie ai fost live, pe autobuzul Digi24. Cum e să fii în direct, în mișcare, la sub zero grade?

De fiecare dată, în cei doi ani în care am trăit această experiență, a fost ceva cu adevărat inedit. Iar meseria asta îți oferă constant momente inedite, astfel că uneori zici că nimic nu te mai surprinde. Însă experiența cu autocarul, de la idee la punerea în practică, este un proiect pe care nu l-am mai întâlnit la alte televiziuni. Și mă bucur de faptul că fac parte din el. Pe mine mereu m-a impresionat efortul de echipă, iar după fiecare transmisiune am realizat cât de minunați sunt colegii alături de care lucrez. Și ca să răspund concret la întrebare, să transmiți și în mișcare și de la înălțime e o combinație de emoție și de conștientizare a faptului că știi că poți face asta și că te vei depăși pe tine.

Prezența pe post înseamnă mai mult decât a citi de pe prompter

2. Ce nu știu despre meseria ta cei care cred că munca de prezentator se rezumă la citit știrile de pe prompter?

Că și acele știri de pe prompter înseamnă documentare, uneori discuții cu producătorii, editorii sau reporterii. Pentru fiecare invitat trebuie să cunoști subiectul dezbătut, astfel încât să știi încotro să duci discuția. Probabil nu știu nici că, la Digi24, a fi prezentator nu presupune doar citit de pe prompter. În multe situații evenimentele în desfășurare sau informațiile de ultim moment sunt comentate chiar de noi, prezentatorii.

3. Ce invitat celebru ți-ai dori să ai în platou?

Sunt mulți invitați. Dacă mă gândesc la un răspuns rapid, pot spune că aș vrea să fac un interviu cu Papa Francisc, că tot se apropie vizita Suveranului Pontif în țara noastră. Dar farmecul meseriei este tocmai acesta - că ai ocazia, extrem de des, să discuți în direct cu „oamenii momentului”.

Fascinația față de minte și comportamentul uman

4. Dacă n-ai fi ales televiziunea, ce ai fi ales?

Psihologia. De fapt, nu am încetat niciodată să rămân aproape de acest domeniu, fiind fascinată de mintea și comportamentul oamenilor.

5. Care e locul tău preferat din redacția Digi24? Dar momentul zilei?

Cred că locul preferat sau în care mă regăsesc din toată televiziunea este chiar redacția de știri în ansamblul ei, așa cum o știm noi, colegii. Jurnalele mele, de la 16:00 la 18:15, sunt toate din
redacția de știri, astfel că sunt mereu conectată cu informațiile, colegii și evenimentele în desfășurare. Momentul preferat al zilei e atunci când ajung la finalul jurnalelor și socializăm destul de relaxat.

6. Ai tabieturi legate de munca ta?

Tabieturi nu prea am, sunt destul de adaptabilă și încerc să nu îmi creez prea multe tipare, din care aș risca să ies foarte greu. Poate că singurul lucru pe care îl fac zi de zi este să mă asigur că pixul pe care îl folosesc în jurnale este cel de la părinții mei, astfel că simt că îmi poartă noroc.

7. Ai un „bucket list”? Ce ai bifat și ce rămâne de făcut?

Mereu rămâne ceva de făcut. Și e mai bine așa, astfel încât să te autodepășești. E imposibil să atingi limita de sus. Cel puțin ăsta e crezul meu în materie de job, dar și în viața personală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri