DSP face precizări în legătură cu cazul asistentului izolat în mașina personală: A trimis e-mailul pe o adresă greșită

Data actualizării: Data publicării:
Bolnav de Covid, un bărbat din Capitală s-a izolat de 5 zile în mașină, pentru că DSP-ul nu l-a mai contactat
Mihail Popescu

Asistentul medical infectat cu coronavirus, care s-a izolat în mașina personală de 5 zile pentru că nu a fost contactat de DSP, a fost transportat joi la camera de gardă a Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, după ce cazul său a fost mediatizat.

DSP București precizează într-un comunicat de presă că bărbatul a fost contactat după ce au aflat de cazul lui de la televizor. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică susțin că acesta ar fi trimis înștiințarea privind rezultatul testului RT-PCR pe o adresă de email greșit. Barbatul spune însă că a sunat și la DSP, iar cineva i-a spus că va primi un telefon, dar nu l-a mai căutat nimeni.

„Mi-a răspuns cineva și mi-a zis să aștept și să stau izolat, atâta tot, asta sâmbătă seara. Duminică am sunat din nou și am cerut să îmi zică ceva, ce să fac, că stau în mașină. Să stau izolat pe cât posibil, așa mi-au zis.”, susține bărbatul.

„DSP București precizează că s-a autosesizat în cazul asistentului medical  infectat cu noul coronavirus care declară că a stat 5 zile în mașină pentru că nu a fost contactat de autoritățile medicale.

Reprezentanții direcției de sănătate publică au primit astăzi, la orele 10.45 prin poșta electronică înștiințarea privind rezultatul testului RT-PCR de la persoana în cauză. Reprezentanții DSP MB au luat legătura cu persoana în cauză și au constatat că e-mailul transmis sâmbătă de către bărbat (conform declațiilor sale) s-a făcut pe o adresă greșită.

Mai mult, în urma documentelor transmise astăzi s-a constatat că acest caz intră sub jurisdicția DSP Ilfov care a preluat situația și a demarat ancheta epidemiologică și toate măsurile care se impun.

De asemenea, DSP București precizează că asistentul medical a fost transportat în camera de gardă a Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș”, se arată în comunicatul DSP București.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri