După două luni de căutări, o familie și-a regăsit pitonul „docil și prietenos”. Cum a reacționat unul dintre membrii familie la vederea șarpelui

Data publicării:
pitonul

Un piton-tapet a fost găsit teafăr şi nevătămat la mai bine de două luni după ce a evadat dintr-o locuinţă din oraşul australian Adelaide, relatează luni DPA, potrivit Agerpres.



Jamie, un exemplar de piton-tapet de doi metri a dispărut în luna august când s-a strecurat afară printr-o gaură din plasa împotriva insectelor.

Proprietarii lui Jamie, Samantha Evins şi fiul său în vârstă de 18 ani, Lachie, l-au căutat zile în şir. De asemenea, ei au distribuit afişe cu imaginea animalului însoţite de cuvintele „piton dispărut'' şi de o scurtă descriere în care era înfăţişat drept „docil şi prietenos''.

Săptămâna trecută, şarpele - care face parte dintr-o specie nativă din Australia - a fost observat stând la soare în grădina unui vecin. Animalul a fost prins de persoane specializate în capturarea reptilelor şi returnat proprietarilor, a relatat luni postul ABC.

Pitonul a fost găsit „dormind la soare pe furtunul de grădină al vecinului, ceea ce e destul de amuzant pentru că e sezonul de împerechere aşa că am glumit spunând că probabil a încercat să se împerecheze cu furtunul'', a declarat Samantha Evins pentru ABC.

Femeia a adăugat că de bucurie l-a „pupat şi îmbrăţişat'' pe Jamie.

Jamie este un „membru al familiei'' şi „înoată alături de noi în piscină şi ne însoţeşte la plimbări'', a declarat Evins în luna august.

Spre deosebire de alţi şerpi din Australia, pitonul-tapet nu reprezintă un pericol pentru oameni. Aceste reptile nu sunt veninoase şi îşi omoară prada prin constricţie. Alimentaţia lor este alcătuită din mamifere mici şi păsări, dar şi din şopârle.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri