Asociaţie: Un român mănâncă doar 4 felii de salam de Sibiu pe an

Data publicării:
salam sibiu fb

Salamul de Sibiu va fi promovat în România, Spania şi Italia, timp de trei ani, cu ajutorul unui grant european în valoare de 1,5 milioane de euro obţinut de Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS).  

salam sibiu fb
Un român mănâncă doar 4 felii de salam de Sibiu pe an FOTO: Facebook

Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu din care fac parte şase producători (Angst, Aldis, Agricola Bacău, Scandia Food, Cris-Tim şi Reinert), a anunţat miercuri, la INDAGRA, că românii iubesc acest produs super premium, de nişă, deşi consumul unui român nu este mai mare de 4 felii pe an, la o producţie de 2.100 de tone în 2017.

Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei, a precizat că în anul 2017 asociaţia a câştigat un grant de 1,5 milioane de euro prin programul european "Enjoy! It's from Europe", în cadrul căruia timp de trei ani, 2018, 2019 şi 2020, Salamul de Sibiu va fi promovat în România, Italia şi Spania, iar primele două târguri de promovare la Barcelona şi Torino s-au desfăşurat deja.

În privinţa exporturilor, preşedintele asociaţiei susţine că Salamul de Sibiu ajunge cu precădere în ţările unde sunt români, respectiv Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Germania, dar acestea sunt încă destul de "timide", respectiv doar 2% din producţie.

Salamul de Sibiu este unicul produs românesc din categoria carne procesată recunoscut în 2016 cu distincţia europeană a calităţii Indicaţie Geografică Protejată (IGP).

Data de 1 noiembrie va deveni începând din acest an ''Ziua Naţională a Salamului de Sibiu''.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
crop salam sibiu ministrul agriculturii irimescu FB
Cele cinci firme care au dreptul să producă Salam de Sibiu
salam de sibiu
„Salamul de Sibiu”, recunoscut în UE
Partenerii noștri